AL CONTRAATAC

No votaré

No vull que em salvin ni creients ni entusiastes, ni vehements ni capitostos, ni emancipadors ni filantrops

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp39169267 barcelona 04 07 2017  carles puigdemont y oriol junqueras  p170704205521

zentauroepp39169267 barcelona 04 07 2017 carles puigdemont y oriol junqueras p170704205521

No votaré en l’exercici de la meva llibertat personal. No votaré davant l’Estat segregat que es planteja. No votaré davant el dualisme que es perpetra. No votaré instat per una part de l’Estat que genera un altre Estat. No votaré en la consulta de qui desobeeix perquè l’obeïm, ni en la de qui ens allibera d’una elit per entregar-nos a una altra. 

No votaré pel burlesc tràmit parlamentari a través del qual se’ns concedeix votar. No votaré per les reiterades i quotidianes mentides del brexit domèstic. No votaré en una consulta proposada pels que confonen malintencionadament el Govern de Rajoy amb Espanya. No votaré no per no legitimar tant sí dirigista i dirigit. No votaré no perquè em prefereixo inútil a tonto útil. No votaré no perquè no accepto invitacions de coneguts.

No votaré perquè se cessa el discordant, es persegueix el diletant i s’excomunica el discrepant. No votaré perquè no vull que em salvin ni creients ni entusiastes, ni vehements ni capitostos, ni emancipadors ni filantrops.

No votaré perquè en la seva primera línia la llei del referèndum al·lega el dret a l’autodeterminació de Catalunya al·ludint al que estipulen uns Pactes de l’ONU del 1966. Doncs bé, l’informe 4 del Consell Assessor per a la Transició Nacional explica en la seva pàgina 13 que, segons l’ONU, aquest dret només es refereix a «situacions colonials». 

Quan molts d’aquests defensors encara estaven per néixer o convertir, alguns ingenus rebíem hòsties físiques i morals al carrer i a la feina. Aquella era una Espanya ferotge. Ara és la Caputxeta. Així qualsevol pot jugar a Gandhi.

La Comissió de Venècia

Notícies relacionades

No votaré perquè apel·leu a la Comissió de Venècia, i ella us treu la raó en tot. En realitat, la Comissió diu que no s’han de celebrar referèndums fins un any després de la promulgació de la reforma legal que els reguli i que les autoritats no han d’usar fons públics per fer campanya. Diu també que el referèndum l’ha d’organitzar un òrgan imparcial i que les autoritats han de ser neutrals. No votaré perquè apel·leu a la Comissió de Venècia quan diu clarament que l’ús de referèndums ha de complir amb el sistema legal en la seva totalitat. Sí, diu que no és necessària participació mínima (excepte precisament en els d’independència), i és l’únic aspecte en el qual gallegeu de venecianistes. 

No votaré perquè crec que els funcionaris estan davant una situació d’inseguretat jurídica sense precedents. No votaré perquè crec que situeu la nostra policia al caire de l’abisme, de la divisió i de la seva intervenció per Interior. No votaré perquè si això no arriba a bon port la frustració pot ser abismal. No votaré, a més, perquè us desautoritza el Consell de Garanties Estatutàries. 

L'opinió dels lectors

l