EDITORIAL

Sandro Rosell, un mes a la presó

La presó de Soto del Real compta amb un bon nombre de presos 'il·lustres', i entre ells hi ha des de fa un mes l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell

1
Es llegeix en minuts

La presó de Soto del Real compta amb un bon nombre de presos il·lustres, i entre ells hi ha des de fa un mes l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell. A bord d’una furgoneta de la Guàrdia Civil va ingressar al centre penitenciari, a uns 40 quilòmetres de la capital espanyola, per ordre de la jutge de l’Audiència Nacional Carmela Lamela. Ho va fer per presumptes delictes de blanqueig de diners i organització criminal, arran del cobrament il·legal de comissions per la venda dels drets d’imatge de 24 partits de la selecció brasilera. EL PERIÓDICO publica detalls de la vida de Rosell a la presó, on comparteix cel·la amb el seu soci i amic Joan Besolí, advocat andorrà, en un mòdul en què hi ha empresonats interns a l’espera de judici per un primer delicte que no implica violència. Com és el cas també de Jordi Pujol Ferrusola, amb qui Rosell ha estret la seva relació.

La presència de l’exmandatari blaugrana, al costat d’aquests presos il·lustres, posa sobre la taula el debat sobre l’aplicació cridanera que pot suposar la presó provisional en situacions que afecten personatges molt públics i coneguts. Encara que en el cas de Rosell, també ha quedat de manifest que la decisió de la jutge de l’Audiència Nacional pot estar en consonància amb l’ofensiva dels últims temps en diverses instàncies internacionals per acabar amb els draps bruts que segueixen esquitxant el món del futbol. I que van sortir a la llum en tota la seva extensió amb el Fifagate.