Hisenda i futbol

¡Roba'm, ídol!

Quan Hisenda assetja Messi i Cristiano no falten els que surten a defensar aquests superherois a qui se'ls ha de perdonar tot pel que fan per ells i la seva vida miserable

1
Es llegeix en minuts
undefined38883437 portugal s forward cristiano ronaldo gestures during a train170614152950

undefined38883437 portugal s forward cristiano ronaldo gestures during a train170614152950 / PATRICIA DE MELO MOREIRA

Quan van tancar Phil Spector per assassinat, vaig proposar que el deixessin anar en reconeixement a la seva gran contribució a la música popular i li atorguessin la seva cel·la a Michael Bolton, un home que ha fet molt de mal a la música en general i al pop en particular. Evidentment, la cosa era una broma: com gairebé tothom, jo també crec que Spector està millor entre reixes que no pas en llibertat. Però observo que, en altres ambients, com la política o l’esport, el tipus de coses que jo sostenia de broma, s’argumenta seriosament. Pensem en els hooligans del PP o de Convergència que, davant els tripijocs de la Gürtel o dels Pujol manifestaven que no es creien res o, encara pitjor, que no els molestava en excés ser robats pels seus.

Notícies relacionades

En el futbol aquesta actitud arriba a un deliri francament preocupant. Cada vegada que Hisenda s’interessa per la possible evasió fiscal d’algun crac –primer li va tocar a Leo Messi, ara a Cristiano Ronaldo–, no triguen a aparèixer a les xarxes socials individus que els defensen a mort i a qui tant els fa que el seu ídol sigui un lladre, ja que és tanta la felicitat que els procura diàriament que consideren que tot hauria de ser-los perdonat. Aquesta actitud model Viva mi dueño és realment lamentable, ja que converteix qui la practica en un infeliç que veu els seus ídols com a superherois als quals se’ls ha de permetre i perdonar tot, en agraïment per tot el que fan per ell i la seva vida miserable, que només adquireix certa lògica durant el partit setmanal del seu equip.

Corre per la xarxa un insensat que clama perquè se li perdoni el deute amb Hisenda a Cristiano Ronaldo, ja que aquest jugador és una peça fonamental perquè el Reial Madrid segueixi triomfant. Quan van enxampar Messi hi va haver qui ho van considerar una venjança espanyola contra Catalunya pel procés independentista. Ja sabem que el futbol atrau moltes ments simples –els partits és de les poques coses que entenen de la realitat, com els incendis–, però... ¿cal que inundin les xarxes socials amb el seu fanatisme i la seva estupidesa?