DUES MIRADES

Hi ha vies

Iglesias i Sánchez són la prova que hi ha interlocutors per explorar camins que evitin el xoc, la humiliació o la dilapidació de la convivència

1
Es llegeix en minuts
undefined38885560 madrid  14 06 2017   politica  pleno del congreso de los dip170614184549

undefined38885560 madrid 14 06 2017 politica pleno del congreso de los dip170614184549 / JOSE LUIS ROCA

«Repensar l’Estat espanyol suposa assumir el dret del poble català a decidir el seu futur en referèndum i, a partir d’aquí, discutir a Catalunya i a Espanya un model d’Estat plurinacional que no només reconegui Catalunya com a nació, sinó que aposti per una configuració estatal que assumeixi d’una vegada la realitat plurinacional». Pablo Iglesias, 13 de juny del 2017. «Estic a favor d’Espanya i del catalanisme. L’Estat s’ha de reformar, culminar la seva estructura federal i reconèixer d’una manera millor en el seu articulat el caràcter plurinacional del nostre país». Pedro Sánchez, 18 de juny.

Notícies relacionades

    

Entre un líder d’esquerres i l’altre hi ha diferències notables en la manera d’abordar el conflicte català. A més, tots dos compten amb diferent suport en els seus respectius partits a les seves visions d’Estat. Però és innegable que tots dos aposten per emprendre un camí cap a l’entesa, per una Espanya diferent en què els seus pobles preservin la seva identitat i comparteixin un futur des del respecte i la confiança. Enfront d’ells, hi ha el mur del PP. Un mur encegat al diàleg. El mateix que ha mirat d’ocultar la corrupció i que fomenta la desigualtat. Aquest mur existeix, però ni Iglesias ni Sánchez es protegeixen rere aquest mur. Tots dos volen enderrocar-lo. Ells són la prova que hi ha interlocutors per al diàleg, per explorar vies que evitin el xoc, la humiliació o la dilapidació de la convivència. Ignorar-les és rendir-nos a la simplicitat i el conformisme.