EDITORIAL

El Barça ha de girar el full judicial

És positiu que es tanqui el tema de l'extenuant acció de responsabilitat perquè l'actualitat del club se centri en l'etapa que s'obre amb Ernesto Valverde

1
Es llegeix en minuts
jcarmengol38667171 barcelona s football club president josep maria bartomeu spe170529194132

jcarmengol38667171 barcelona s football club president josep maria bartomeu spe170529194132 / LLUIS GENE

El dia en què la directiva del FC Barcelona anunciava el nom del seu nou entrenador no es va correspondre amb el que calia esperar d’un moment que sempre acostuma a ser il·lusionant. El president, Josep Maria Bartomeu, va haver de parlar tant d’Ernesto Valverde com de l’embolic judicial que ha atrapat l’entitat blaugrana els últims temps. En aquest sentit, resulta positiu, en primer lloc, que finalment s’hagi tancat l’extenuant procés de l’acció de responsabilitat contra l’expresident Joan Laporta i els seus exdirectius. Un recurs de la junta al Suprem només hauria augmentat un desgast innecessari i el clima d’enfrontament social.

Però aquest tancament arriba en paral·lel al que es pot obrir per l’entrada a la presó de l’expresident Sandro Rosell. Aquest cas taca la imatge del club i deixa en una situació de debilitat la directiva de Bartomeu, vicepresident amb Rosell i amb qui l’uneix una antiga amistat. Per ara, segons va manifestar el president, la interlocutòria judicial no diu res del Barça i recull episodis al marge de l’època en què Rosell va ser el mandatari blaugrana, entre el juliol del 2010 i el gener del 2014. Ara bé, Bartomeu mateix va sentenciar que si es demostra que l’expresident es va beneficiar econòmicament del club s’actuaria en conseqüència. Encara que l’ombra del patrocini de Qatar és allargada, només cal desitjar que no hi hagi més ensurts judicials perquè l’actualitat se centri en l’etapa que s’obre amb Valverde.