La carpeta Sandro Rosell

1
Es llegeix en minuts
eprozas38572111 barcelona 23 05 2017 el expresidente del bar a sandro rosell170523195917

eprozas38572111 barcelona 23 05 2017 el expresidente del bar a sandro rosell170523195917 / FERRAN NADEU

Alguns dels titulars de premsa internacional: «L’expresident del Barça Rosell, detingut en una batuda policial» ('The Guardian'). «L’expresident del Barcelona Sandro Rosell, arrestat després de ser acusat de blanquejar diners» ('The Sun'). «Un expresident del Barcelona és arrestat en una operació de corrupció» ('The New York Times'). És obvi que la imatge del Barça s’ha vist arrossegada per terra. Encara que el club pretengui, amb tota lògica, distanciar-se i reduir-ho a assumptes personals, Sandro Rosell ha tacat la marca del Barça, una cosa tan preada i cultivada.

Només faltava aquest dimecres la confirmació de la pena de Leo Messi per frau fiscal per part del Tribunal Suprem. El Barça es projecta ara més pels seus embolics amb la Justícia que per la seva excel·lència futbolística. Per si això no fos suficient, el 'cas Neymar' reemergirà aviat i tornarà a posar l’imputat Josep Maria Bartomeu als titulars mundials. 

És cert que, en el cas de l’expresident, convé esperar l’aixecament del secret de sumari. En el més pur estil Sandro, ell a través del seu advocat es proclama tranquil. Aquest dijous es coneixeran més detalls. I se sabrà si la tranquil·litat té més fonament que el somriure autoimposat al sortir de casa seva després de 10 hores de registre.

Notícies relacionades

Al marge del que digui el sumari, al Rosell barcelonista se li han d’agrair fitxatges lligats gràcies a les bones connexions brasileres que ara li fan passar angúnies. I al marge del que digui el sumari no es pot ignorar que la seva figura ha resultat molt tòxica en la convivència social blaugrana els últims anys. Possiblement com cap altra en una competició en què no escassegen participants.

La seva mà conspiradora va estar darrere d’una tensa moció de censura, una corrosiva acció de responsabilitat social, un divisiu contracte com el de Qatar i un contracte amb Neymar que va resultar ser un gran nyap. La vida blaugrana no ha sigut sana sota la seva influència directa. La seva és una carpeta que també convé tancar.