Dues mirades

La pitjor elecció

Macron és la incertesa. Le Pen, les ombres. I dubtant davant d'ells, una legió de ciutadans amb ganes de donar una puntada a un tauler de joc que no va saber defensar els drets dels peons

1
Es llegeix en minuts
mbenach38255348 marine le pen  french national front  fn  candidate for 2017170501222943

mbenach38255348 marine le pen french national front fn candidate for 2017170501222943 / CHARLES PLATIAU

L’imperi de les finances o l’imperi del mal. Per a molts francesos aquesta sembla l’elecció. Entre Macron, polític de centre liberal, antic banquer de Rothschild, sense més suport orgànic que un petit partit fet a mida, dubtes raonables sobre la seva ideologia i europeista convençut; i Le Pen, disfressada de flagell de la casta, però que amb prou feines oculta el seu racisme i el seu nacionalisme acèrrim. Ultradreta, per molt que es vesteixi de seda. Ell és la incertesa. Ella, les ombres. I dubtant davant d’ells, una legió de ciutadans amb ganes de donar una puntada a un tauler de joc que no va saber defensar els drets dels peons.

  

 La democràcia hauria de ser el pes inqüestionable que decanti la balança a favor de Macron. També la possibilitat de construir una Europa forta que defensi els drets dels ciutadans i no els del poder financer, que planti cara als abusos fiscals de les grans multinacionals i aposti per la creació d’ocupació digna. ¿Serà aquesta l’Europa de Macron? 

Notícies relacionades

  

 Malgrat els dubtes, la democràcia i Europa haurien de ser els valors a preservar. El problema és el desgast que han patit els dos conceptes. ¿Quants són els ciutadans a qui han arrossegat al gran sac de la decepció? Si el nombre és rellevant, l’abstenció marcarà el resultat i beneficiarà Le Pen. Són molts els errors que ens han portat fins aquí. El principal, creure que el benestar dels ciutadans era moneda de canvi.