Dues mirades

En viu

Des de fa uns anys, podem anar al West End de Londres sense haver d'estar-hi presents amb les projeccions en el cine del 'National Theatre Live'

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp499966 exit vittorio gassman170411171850

zentauroepp499966 exit vittorio gassman170411171850

El teatre és imminència, ritual, diàleg en viu entre actors i espectadors. Com deia Gassman, té la mateixa estructura que una missa, amb la diferència que, a la cerimònia religiosa, el contacte s’estableix entre el sacerdot i el creient, en una única direcció, mentre que, en el teatre, el que apareix és un triangle. Un actor diu, dos espectadors escolten. I parlen entre ells gràcies a l’acció de l’actor, mentre que l’actor rep l’energia que es desprèn de la comunió amb el públic. Tot això només es pot donar en viu: un complex entramat de silencis i respiracions, d’alenades i gestos, una atmosfera de complicitat.

    

Des de fa uns anys, però, podem anar al West End de Londres sense haver de ser-hi presents. Sembla un sacrilegi, perquè, com deia, el teatre només es pot experimentar en viu, però la proposta del 'National Theatre Live' trenca aquesta barrera amb filmacions de grans peces d’actors colossals que són a l’abast de tots els aficionats. Un acostament real a la màgia de l’escena amb primers plans ensordidors, pocs dies després de l’estrena londinenca.

Notícies relacionades

    

He vist un 'Panorama des del pont' i un 'Terra de ningú' captivadors, estratosfèrics, a la sala d’un cinema que esdevé, per unes hores, la seu del National. No s’ho perdin. Aquesta temporada encara queden una 'Medea', un 'Amadeus' i un 'Saint Joan'. Busquin la programació al seu cinema de capçalera. Aniran a Londres sense haver de volar amb Ryanair. 

Temes:

Teatre Cinemes