Petit observador

Quan la son és una amable amiga

Els meus rellotges van haver d'acceptar amb el canvi d'hora que jo era propietari ocasional del temps

1
Es llegeix en minuts
 

 

Una vegada més al llarg de la meva vida, he hagut d’avançar una hora la que marquen les agulles del rellotge. Ho diré en plural, perquè a casa deu haver-hi quatre o cinc rellotges en diferents espais. No tots marquen amb exactitud els minuts i els segons, i cap d’ells pot exhibir la jerarquia del comandament de l’hora, perquè estan en habitacions diferents i no poden veure’s.

Per raons de familiaritat potser consultem més el que està en una lleixa de la sala d’estar, i és ell el responsable del neguit que m’agafa quan s’acosta l’hora de sortir al carrer. La meva mania de la puntualitat fa que sovint no li faci cas quan em diu: «Espera, home, no t’atabalis, no veus que et sobra temps?»

Sí, ja ho sé que em sobra temps, i això és precisament el que m’agrada. A vegades em diuen que perdré el temps, però jo penso que el guanyo, aquest temps.

La meva vocació per la puntualitat –«exagerada», a vegades em diuen– em proporciona l’ocasió d’observar allò que tinc al meu voltant mentre espero que arribi el moment just.

Fa dies vaig haver d’avançar els rellotges. Tots ells van haver d’acceptar que, tants segons avançats com segons endarrerits, jo era el propietari ocasional del temps. Però després he llegit un article d’Àngels Gallardo que recull aquesta opinió dels metges: el canvi d’hora pot produir efectes negatius. M’ha impressionat llegir que el nostre organisme triga deu dies a assimilar l’impacte que provoca el retard o l’avançament de l’hora en el cos i la ment dels humans.

Notícies relacionades

He de confessar, fent un exercici de modèstia, que segurament no tinc prou importància perquè el déu de les hores s’ocupi de saber quan i com m’adormo i em desperto.

No té cap importància. Ho faig tot dues hores més tard que la majoria, però amb una habitual regularitat. La son és una amiga puntual, que sap quan ha d’acompanyar-me i quan m’ha de deixar sol per festejar amb el dia.

Temes:

Canvi d'hora