MIRADOR

Grips primaverals

Tinc molts amics amb una salut de ferro que estan perdent la veu, que han de fer llit o que directament es passen la nit vomitant

1
Es llegeix en minuts
 

  / JOAN CORTADELLAS

Article 530. No sé si comença una nova època de grip o directament és el virus que ha mutat i continua atacant. Tinc molts amics amb una salut de ferro que estan perdent la veu, que han de fer llit o que directament es passen la nit vomitant.

I una amiga meva que fa dies que és al llit amb una tos increïble em va explicar una cosa que li passava últimament quan sortia al carrer. Resulta que… Bé, millor que us ho expliqui després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc: Històries de Bruguera, de Carles Prats (Canal 33). Addictiu aquest documental sobre l’auge i la caiguda d’un estil de fer humor i de veure el món. Em va entusiasmar la veritat de tots els entrevistats que se sentien molt còmodes i feliços de poder expressar el que portaven a dins des de fa temps.

Segon lloc: Lo niego todo, de Joaquín Sabina. M’agrada molt aquest últim treball de Sabina. Hi ha una energia extraordinària per explicar el que necessita en l’instant just que ho havia de fer.

Primera posició: El árbol de la vida (Antena 3). Em va encantar la química entre Toñi Moreno Antonio Banderas, que van aconseguir tenir una conversa només amb les mirades. Entreteniment i emoció a la vegada.

I tornant a la meva amiga i la seva tos de cavall. Resulta que durant la setmana va haver d’anar a l’hospital diverses vegades i no li feien cas o li deien que s’esperés. I es va adonar que com més tossia i més fort, menys la feien esperar perquè se la volien treure de sobre. La por d’emmalaltir feia que ningú la volgués tenir a prop gaire estona.

Notícies relacionades

I no només a l’hospital: s’ha passat tota la setmana potenciant la tos en mercatsbotigues i fins i tot en autobusos i per això ha aconseguit rapidesa, espai i cap espera. 

Ja s’ha curat, però crec que la seva tos, aquesta vegada fingida, continuarà durant un temps més perquè ha descobert el poder de la por al contagi i no desitja perdre els seus avantatges. ¡Bon diumenge i espero que no us poseu malaltons!