Aigua amb tòxic

Arsènic sense compassió

És preocupant que les analítiques indiquin que moltes persones tenen un índex d'aquesta substància química molt més alt del normal

1
Es llegeix en minuts
esala5733862 nd exit poster de la pelicula arsenico por compasion de fran170330184829

esala5733862 nd exit poster de la pelicula arsenico por compasion de fran170330184829

Deia Voltaire que només són joves els que es troben bé. I deu ser per això que a certa edat un s’esforça més que abans a estar sa per sentir-se una mica més jove. En aquest trajecte, que per ser sincers té bastant de fugida, intento estar al dia de tantes i tantes coses que em beneficien o em perjudiquen. És clar que per complir minuciosament el que recomanen la medicina tradicional i la integrativa, un ha de viure les 24 hores del dia pendent d’una infinitat de precaucions, hàbits i actituds que fan de la vida un complicat prospecte amb l’objectiu d’evitar malalties indesitjades, però no la mort, que com sabem és inevitable. Però les societats, com més avançades més es cuiden.

    

En aquesta obstinació, he anat adquirint coneixements del que m’és beneficiós i el que m’és perjudicial. I fa uns dies, conversant amb un professional de la medicina integrativa, em va revelar una dada molt destacada, per no dir preocupant: després d’haver sotmès a diversos dels seus pacients a una anàlisi específica d’orina per detectar metalls pesants en el seu cos, va resultar que la majoria d’ells tenien un índex d’arsènic molt més alt del normal. Com tots sabem, l’arsènic és una substància tòxica que en dosis elevades afecta el nostre sistema immune. Li vaig demanar més informació. Pel que es veu, existeixen dos tipus d’arsènic que podem ingerir: l’orgànic, que es troba en di­versos aliments i que en dosis baixes l’elimina el cos, i l’inorgànic, que es troba a la terra i a l’aigua que la rega i que és perjudicial per a la ­salut.

És imprescindible que l’usuari conegui aquesta dada, i que cadascú en faci el que vulgui, però és clar que és a través de l’aigua com ingerim l’element químic, i que el podem evitar si la filtrem a través d’un sistema d’osmosi inversa, un mecanisme que ja tenen bastantes llars i que filtra l’aigua, però al qual s’ha d’afegir un filtre específic per a l’arsènic, que fins fa poc no existia.

Notícies relacionades

    

Aquí ho deixo, però insisteixo que, segons la font que m’ho va revelar, la dada és preocupant tenint en compte l’alt nombre de persones afectades.