DUES MIRADES

Eutanàsia

Els temps dels partits, els seus temors i vanitats, han arrossegat al fracàs una proposta sobre l'eutanàsia d'Units Podem en què moltes associacions han treballat anys

1
Es llegeix en minuts
 

  / ATRESMEDIA

¿Quan és el moment?, va inquirir Marta Sibina a la bancada socialista. La intervenció de la diputada d’Units Podem va ser emotiva, detallada i intensa. És difícil abordar el tema d’una altra manera. L’eutanàsia ens remet a un dolor insuportable, a la desesperança, a una vida que ja ha perdut la dignitat.

Notícies relacionades

La proposta d’Units Podem no va tirar endavant pels vots en contra del PP i l’abstenció de Ciutadans i el PSOE. El desconcert va arribar de la mà dels socialistes. ¿Per què no van votar a favor si en nombroses comunitats han recolzat instàncies al Congrés per despenalitzar-la? Per simple tacticisme polític. Encara queden veus minoritàries al partit que s’oposen a considerar l’eutanàsia. Millor no carregar més polèmica a les esquenes de la gestora. El PSOE vol esperar al seu congrés del juny per apuntalar la seva postura favorable. Tres mesos. ¿Units Podem podia haver esperat aquest temps i treballar per a una majoria a favor seu a la Camba? Sí, podia. De fet, és possible que Ciutadans també acabi votant a favor. Però, de nou el tacticisme.

El fracàs en la votació, col·locava Podem com l’únic defensor de l’eutanàsia. S’havia d’aprofitar l’oportunitat. Al final, els temps dels partits, els seus temors i les seves vanitats, han arrossegat al fracàs una proposta en la qual moltes associacions feia anys que treballaven. Només ens queda esperar que el moment de la política arribi aviat.