TU I JO SOM TRES

El funeral de Don Benito Benjumea

1
Es llegeix en minuts

Tu i jo som tres. Per Ferran Monegal. / periodico

Han tornat fantàstics. L'arrencada de la tercera temporada d'Allí abajo (A-3 TV) ens ha deparat una escena divertidíssima: l'irresistiblement còmic funeral de Don Benito Benjumea (Mariano Peña). ¡Ah! Don Benito se'n va de lluna de mel al Brasil amb Maritxu (Ane Gabarain) i, sobrevolant en un globus la selva amazònica, cau i desapareix en la immensitat del Mato Grosso. I és clar, com que no troben el cos del finat, li fan un funeral amb un taüt sense difunt. Alberga només el vestit, el bastó i el barret de Don Benito. L'escena és divertidíssima. Salvant les distàncies, entronca amb el neorealisme italià, o amb la hilarant pel·lícula Mort en un funeral. Home, la desaparició de Don Benito és una pèrdua. Un personatge que tant ens ha fet riure, es mereix ressuscitar. Aspiro que no hagi mort i el trobin un dia en tapanaps, entre els indígenes piripkura, l'anomenat poble papallona, tribu que segurament ara deu estar disfrutant molt amb l'humor de Don Benito.

Notícies relacionades

EL REI ESPIAT.- Totes les cadenes han informat de l'assumpte de les gravacions del CNI al rei Joan Carles quan mantenia converses íntimes amb les seves amants o amigues. Informa el portal Vertele que l'única plataforma que ha silenciat el tema és TVE. Han fet un seguiment completíssim de la cadena pública i assenyalen que ni els Telediarios, ni Las mañanas de La 1, ni Amigas y conocidas, ni España directo, ni Hora punta, ni el comodíssim Canal 24 Horas, n'han dit ni piu. Posem-nos d'acord: les alegries bragueteres del monarca en tot cas només afecten la seva família. Però quan l'espionatge -i la cobertura i finançament del camuflatge de les règies aventures- va a càrrec de l'Estat, que es nodreix de l'erari públic, el tema passa a ser d'interès públic.

TARRADELLAS ARA ÉS 'POLIÈDRIC' A TV-3 .- Davant els 40 anys que ara es compleixen del: «Ja soc aquí!», al TN vespre de dilluns (TV-3) han glossat la figura de Josep Tarradellas. Deia una veu en off«Conferències i exposicions miraran de reubicar en una nova mirada la figura polièdrica de Josep Tarradellas». ¡Ahh! Han trobat l'eufemisme polièdric per no haver de recordar l'escassíssima devoció de Tarradellas per l'independentisme. Celebro que hagin trobat aquesta parauleta. Almenys no és un insult, com aquells que li van dedicar amb tanta virulència nostradescriatures.