Anar al contingut

EDITORIAL

zentauroepp37749102 gra147 barcelona 20 03 2017 el l der de podem albano da170320200101

Podem manté obert el seu desafiament

La formació d'un partit d'esquerres al voltant de Barcelona en Comú i d'Ada Colau està sent més complicada del previst per les discrepàncies de Podem

La formació d’un partit d’esquerres al voltant de Barcelona en Comú i d’Ada Colau està sent més complicada del previst per les discrepàncies de Podem amb la resta de les forces que han d’integrar la nova confluència. Fins al punt que la votació entre els afiliats de Podem s’ha saldat amb la negativa a entrar en el nou partit del 62,14% dels votants, enfront del 37,45% que hi estava a favor. Malgrat això, la baixa participació –menys del 10% dels 52.000 inscrits i una mica més de l’11% dels inscrits actius (34.000)– resta validesa a la consulta. Tot i això, el líder de Podem, Albano-Dante Fachin, no s’allunya de la retòrica satisfeta a l’estimar la participació com un «èxit» i a l’emfatitzar que «les decisions es prenen des de la base», una manera de demostrar que en la nova política es valora la realitat d’una manera molt semblant a com es feia en la vella.

Fachin descarta que el resultat sigui un ultimàtum, però també assegura que no hi haurà acord si no es compleixen tres exigències –vot directe i telemàtic dels militants de Podem, sistema proporcional amb llistes obertes i codi ètic–, unes condicions que, més enllà dels bizantinismes incomprensibles, expressen la lluita pel poder dins del nou partit. Tot aquest procés remet a la sempre present pulsió caïnita de l’esquerra, que pot acabar avortant la formació d’un partit que resulta necessari en l’enrevessada situació política actual de Catalunya.

0 Comentaris
cargando