IDEES

Mamífers socials

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp23758165 barcelona 27 09 2013 usuarios de smartphones telefono movil 170318173559

zentauroepp23758165 barcelona 27 09 2013 usuarios de smartphones telefono movil 170318173559

Article 528. L’altre dia un home d’uns 80 anys em va explicar en un tren la seva percepció sobre aquest món i la soledat que ens envolta.

Ell tenia la teoria que la gent cada vegada se sent més sola perquè té menys persones al seu voltant. Havia estudiat les comunitats i em va comentar que fa un parell de segles eren d’unes 90 persones. L’any 1850, em va dir, les persones tenien contacte amb 25 persones amb qui es veien cada dia i de les quals es preocupaven. El 1900, ja només eren 10 persones, i el 1990, tan sols quatre. Va acabar la seva narració explicant-me que, actualment, el 17% de la gent no parla amb ningú en tot el dia.

Jo no coneixia aquell home de res, tan sols vam coincidir en un AVE. Però el més curiós va ser el que em va dir a continuació… Val més que us ho expliqui després del millor de la meva setmana.

Actualment el 17%  de la gent no parla amb ningú en tot el dia

Tercer lloc: 'Vinilos', de Richard Gouard (Lunwerg). És un preciós llibre que et mostra les millors portades de discos de la història i el sentit que li van donar els seus creadors.

Segon lloc. 'Marc Márquez. From Cervera to Tokyo', de Sergi Sendra-Vives (Movistar). Un gran documental sobre les diferències culturals i la increïble sinergia que explota quan les superes i les utilitzes a favor teu.

Primera posició. 'When we rise', creada per Dustin Lance Black. Una excel·lent minisèrie dirigida per Gus Van Sant que emociona i et mostra la força dels somnis i el canvi a través de l’amor.    

Notícies relacionades

I el que em va dir aquell home és que tot tenia a veure amb el fet que som mamífers socials. Va afirmar: «Tots nosaltres necessitem comunicar-nos, per estimar i ser estimats». I llavors va mirar el vagó i ningú parlava amb ningú, tots els passatgers miraven el telèfon mòbil, i em va xiuxiuejar: «Ells s’han oblidat que són mamífers socials, però no la bèstia que rugeix i protesta dintre seu cada dia».

No vam parar de parlar fins a arribar a Barcelona i crec que tot el vagó ens va envejar. ¡Bon diumenge ple de rugits! H