Al contraatac

L'holandès errant

Els que han votat Wilders s'han deixat portar pel més tètric dels contes de fades

2
Es llegeix en minuts
jgblanco37677115 geert wilders casts his vote for the dutch general election 170315095442

jgblanco37677115 geert wilders casts his vote for the dutch general election 170315095442 / Peter Dejong

Menyspreat votant de Geert Wilders: et felicito perquè generes en mi reaccions antidemocràtiques. Et felicito perquè fomentes en mi l’animadversió que tu sents pels altres. Et felicito perquè em dones la certesa emocional que no votes una opció més, sinó l’opció que envileix les democràcies. Menyspreat votant, a aquestes altures de la vida un està cansat de la gent com tu. A aquestes altures un està cansat de l’antieuropeisme catatònic i de la tornada als nacionalismes anacrònics i ja extemporanis. 

Menyspreat votant de l’immund Wilders, a aquestes altures no m’expliquis que en realitat ets una persona normal que creus que les coses s’han de  posar al seu lloc. No m’expliquis històries, menyspreat votant. Estic de brexits i fatxes com tu fins a les mateixes gònades.

¿Saps què ha passat, menyspreable votant? Ha passat que molts holandesos que estan cansats com tu i potser desesperançats com tu, han votat amb el cap i no amb el baix ventre com tu. La gent com tu ens portaria a un món psicopàtic d’incompatibilitats essencials i reputacions puerils.

Espero que aquest antieuropeisme sigui transitori i només d’una minoria de trastornats políticament. En la nostra Europa hi caps tu, però en la teva Europa dislocada i integrista no hi caben ni la realitat ni els déus.

Menyspreat votant, digue-li al teu hiperprotegit líder que la complexitat algebraica no se soluciona esborrant la pissarra. La complexitat social requereix opcions d’avinença, harmonia, pacte i intel·ligència. Vosaltres sou tan sols camorristes i amputadors de mala criança.

Filocristianisme espantós

Notícies relacionades

Et felicito, menyspreat votant, perquè has aconseguit que ja estigui cansat d’intentar comprendre les teves raons. Ja sé que potser ets de classe mitjana o baixa, ja sé que creus que «els de fora» ocupen els teus llocs de treball, ja sé que hi ha una quota d’adolescents immigrants gilipolles (com d’holandesos cent per cent gilipolles), ja sé que potser abans havies votat l’esquerra, ja sé que Europa resulta pesadament burocràtica… L’únic que passa és que això no se soluciona amb un programa iniciàtic i populista que aconsella abandonar la Unió Europea. És com intentar solucionar l’adversitat meteorològica afaitant-se.

¿Penseu que la resta de ciutadans no tenim a vegades la temptació d’enviar-ho tot a rodar i replegar-nos? ¿Penseu que no llançaríem a vegades la tovallola davant una Europa caríssima i poc resolutiva? ¿Penseu que ens agrada el politiqueig clàssic davant els problemes urgents a què ens enfrontem? Però hi ha una diferència: tu i els que heu votat Wilders us deixeu portar pel més tètric dels contes de fades. El vostre és un filocristianisme tan espantós com l’integrisme islàmic del qual traieu profit.