PECCATA MINUTA

'Indepe'

Podria ser 'indepe' si la nova pàtria estimulés el dret a decidir de cada un per sobre de l'alliçonament

2
Es llegeix en minuts
jregue35482184 barcelona 11 09 2016 diada onze de de setembre convocatoria 170315101021

jregue35482184 barcelona 11 09 2016 diada onze de de setembre convocatoria 170315101021 / FERRAN NADEU

Servidor podria ser 'indepe' si la pàtria anhelada no naixés de l’èpica de grans capitans més astuts que honestos per salvar la seva fosca i altiva incompetència, si els seus còmplices no exhibissin un callat somriure de conill molieresc davant els episodis més foscos de les últimes dècades catalanes. Servidor podria ser 'indepe' si no sintonitzés de bon matí la ràdio pública de Catalunya, i, amb més emoció que raons, ella no ens expliqués només una de les cares de la falsa moneda.

    

Servidor podria ser 'indepe' si no experimentés una profundíssima nostàlgia d’una Barcelona, capital de Catalunya –la Cat del Dream Team–, en què amb prou feines un terç de segle enrere podies trobar-te pel carrer amb cognoms tan sonors com Rodoreda, Pla, Espriu, Foix, Carner, Oliver, Ferrater, Gil de Biedma, Barral, Goytisolo… Servidor podria ser 'indepe' si la nova pàtria estimulés, a través de la cultura, el dret a decidir de cada un per sobre de l’alliçonament gregari, si el reconeixement literari i cultural s’atorgués en funció dels mèrits de les seves autores i autors i no com a agraïment als serveis prestats. 

    

Notícies relacionades

Servidor podria ser 'indepe' si, per curiositat malsana, no consultés en les seves hores lliures la nostra videoteca més recent. Si vostès ja estan convençuts de les bondats o perversitats del procés, poden abstenir-se d’anar a Youtube, però si els atrau la nostra memòria històrica, els aconsello que revisin les entrevistes d’Artur Mas amb Josep Cuní o Ana Pastor, la d’Oriol Junqueras amb Josep Borrell, els mítings de la nostra presidenta Forcadell i del 'setzè jutge' Vidal… i sobretot l’ínclit i 'chiripitifláutico' historiador (sic) Víctor Cucurull i Miralles: «¡El Quixot va ser escrit inicialment en català!». Servidor podria ser 'indepe' si no acabessin d’instal·lar a la sala de banderes de TV-3 l’hagiògraf de Prenafeta el mateix dia que aquest s’asseia al banc dels acusats. Servidor podria ser gairebé 'indepe', si l’audaç aposta de Maragall i Zapatero per citar-se en els orígens del socialisme de Pablo Iglesias sènior i Suresnes no hagués sigut ridiculitzada per Alfonso Guerra i el seu arrogant xerrac 'cortijero': el PSOE i el PSC també pateixen Alzheimer; no se’n recorden de qui haurien de ser.

Ortografia democràtica

Tal vegada soc botifler, si per això s’entén no formar part d’un entusiasta col·lectiu decidit a inaugurar demà passat una nació basada en llegendes i falsedats. Es pot qualificar Espanya de «democràcia d’escassa qualitat», però s’han de tenir les orelles molt sordes per no advertir que a la Catalunya del procés, al parlar, se li escapen verinoses faltes d’ortografia democràtica. Les possibles maldats dels uns no justifiquen les maldats de la seva alternativa.