Al contraatac

Amor i compromís

"La identitat de gènere no s'escull. Un neix sent nen o nena al seu cor, i es comporta en conseqüència"

2
Es llegeix en minuts
intermedio

intermedio

El Rudi té 10 anys però explica la seva història amb una naturalitat i valentia admirables. De tant en tant es recol·loca el seu serrell moreno amb aquell moviment de mà que tants altres xavals de la seva edat repeteixen avui dia. De tant en tant mira la seva mare, la Nuria. Sobretot quan vol fer una afirmació rotunda sobre la seva pròpia història. Ella li somriu. Com animant-lo a fer-ho. Com dient-li: «Estaré amb tu diguis el que diguis, et faré costat decideixis el que decideixis». 

La mirada d’aquesta mare. Tant d’amor, tendresa i compromís en un petit gest tan quotidià. El Rudi va aparèixer l’altre dia a la pantalla del meu televisor i a la de moltes cases quan Gonzo els va entrevistar a El Intermedio. El programa ha posat en marxa una meravellosa iniciativa en defensa de la tolerància traient un autobús per diverses ciutats contra la indecència d'Hazte Oír i el seu lema sobre els menors que són com el Rudi.

Aquest nen explica que sempre s’ha sentit així malgrat que va néixer nena. Per això, quan el vestien amb roba de nena sentia molta ansietat i només volia arrencar-se-la. Per això, quan només tenia 6 anys va sortir del col·legi i va decidir afrontar el tema amb la seva mare. Li va preguntar si les noies podien ser nois. I ella li va respondre que sí. Nou gest d’amor, tendresa i compromís. Ella diu que també va saber molt aviat que ell no se sentia una nena. Així que no la va agafar per sorpresa. Però la preocupava que el Rudi patís en una societat que no està preparada per a això.

Notícies relacionades

En aquest camí han rebut l’ajuda de Chrysallis, l’Associació de Famílies de Menors Transsexuals. Com explica Ángeles Vidales Miguélez (metge especialista en endocrinologia i nutrició i membre del grup GID-SEEN, Grup d’Identitat i Diferenciació Sexual de la Societat Espanyola d’Endocrinologia i Nutrició): «La identitat de gènere no s’escull. Un neix sent nen o nena al seu cor, i es comporta en conseqüència. Els pares dels nens transsexuals no els han convidat mai a canviar de sexe. Es tracta de famílies tan normals com pot ser-ho qualsevol altra que han posat a la seva nena un nom de nena, o viceversa i que l’han tractat com a nena fins a descobrir que la mateixa criatura els indica que en realitat és un nen, ja que ho és».

Prudència i respecte

Aquesta metge afegeix que la labor d’uns bons pares és «comprendre el seu fill, informar-se de la situació i, a partir d’allà, acompanyar-lo amb prudència i respecte en el seu camí cap a ser qui és». Això és exactament el que ha fet la Nuria amb el seu fill. Ahir el Rudi va tornar al col·le després de la seva aparició a 'El intermedio'. M’explica la seva mare que tots els companys el van felicitar. Una mostra de respecte, tolerància i normalitat de la qual hauríem d’aprendre els adults.