Editorial

Mas fa pinya amb l'extresorer de CDC

La contundència de l'expresident al negar les acusacions de de Millet i Montull no dilueix les negres nuvolades polítiques sobre la seva figura

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp37477580 madrid 27 02 2017  pol tica   el portavoz del partit dem cra170306202718

zentauroepp37477580 madrid 27 02 2017 pol tica el portavoz del partit dem cra170306202718 / AGUSTIN CATALAN

Artur Mas es troba a l’ull de l’huracà després del testimoni dels saquejadors confessos del Palau de la Música, Fèlix Millet Jordi Montull, en què han acusat l’antiga CDC de finançament il·legal. En la seva declaració d’ahir davant del jutge, Montull va implicar directament en el pagament de comissions de Ferrovial l’extresorer del partit, Daniel Osàcar, en la mateixa línia del que ja va fer abans Millet. A l’espera que avui s’expliqui amb més detall, Mas va fer ahir la seva primera referència a les acusacions per expressar la seva «plena, absoluta i total» confiança en Osàcar. Abans del suport públic de l’antic líder de CDC i actual president del PDECat, Osàcar havia negat davant del jutge les acusacions dels exrectors del Palau. Així, l’extresorer de CDC i de la Fundació Trias Fargas (vinculada a Convergència) va negar l’entramat de comissions a canvi de concessions d’obra pública que van descriure Millet i Montull i va declarar que la seva relació amb el Palau de la Música es limitava a convenis d’índole cultural.

La contundència de Mas no dilueix les negres nuvolades polítiques que planen sobre la seva figura. Les acusacions de Millet i Montull, si bé és cert que busquen millorar la seva situació legal, exigeixen per part de Mas (i del PDECat) un genuí exercici de transparència, col·laboració amb la justícia i, si procedeix, assumpció de responsabilitats. No n’hi ha prou de plantejar el tema com una qüestió de la paraula de Millet i Montull contra la d’Osàcar (i Mas).