¿De què serveix commemorar el Dia Internacional de la Dona?

El 8 de març ens recorda que els crims contra les dones són crims contra la humanitat. I que els avanços de gènere ho són de la humanitat

1
Es llegeix en minuts
icoy33100499 dones170304212625

icoy33100499 dones170304212625 / FERRAN SENDRA

Els que tenim la sort d'haver nascut en el mal anomenat primer món ens disposem a commemorar el Dia Internacional de la Dona. Tenyiríem de lila tot l'ambient per recordar que un 8 de març les treballadores de la fàbrica Cotton New York van ser assassinades per l'empresari per al qual treballaven quan van decidir fer vaga per les pèssimes condicions laborals que suportaven. El lila era el color de la tela que treballaven quan va ser incendiada la factoria, amb elles a dins.

Commemorar el Dia Internacional de la Dona apel·la a les consciències i reclama a les instàncies internacionals, als governs nacionals i a les institucions locals que adoptin polítiques valentes de promoció de la igualtat efectiva i d'erradicació dels greuges cap a les dones. 

No podem quedar-nos impassibles davant les injustícies que dia a dia es produeixen contra les dones i les nenes a tot el món. Ens exhorten a aixecar la veu amb una reivindicació alta i clara. 

El 8 de març serveix per recordar que és necessari derogar totes les disposicions legals en qualsevol lloc que constitueixin discriminació contra la dona.

Serveix per apel·lar els governs a adoptar mesures legislatives i administratives que evitin que cap dona cobri menys per la mateixa feina que un home.

Serveix per condemnar la violència física, sexual, psicològica o econòmica cap a les dones.

Serveix per condemnar els assassinats de dones per violència masclista.

Serveix per recordar que hi ha nenes i dones que són utilitzades com a arma de guerra mitjançant segrestos i violacions en els conflictes armats.

Serveix per recordar que hi ha nenes i dones que són mutilades més a prop del que ens imaginem.

Serveix per denunciar que hi ha nenes i dones que són víctimes d'explotació sexual i de mercantilització del seu cos.

Serveix per denunciar que hi ha nenes i dones que són represaliades o assassinades en nom de l'honor de la família o el clan.

Serveix per denunciar que es produeixen matrimonis forçosos de nenes que són desposseïdes de la seva infància.

Serveix per denunciar que hi ha nenes i dones que són explotades sense drets laborals i jornades inhumanes.

Notícies relacionades

Serveix perquè defensem la dignitat de les dones i les nenes refugiades o que busquen asil que són expulsades d'una guerra, posant així en perill la seva vida. 

En definitiva, serveix per recordar que els crims contra les dones són crims contra la humanitat. I que els avanços en matèria de gènere són avanços de la humanitat.