CITA TECNOLÒGICA A BARCELONA

Un Mobile més femení i jove

És tasca de tots aconseguir que els esdeveniments internacionals normalitzin la presència femenina com a part essencial de la representació professional

2
Es llegeix en minuts
lg-1-mobile

lg-1-mobile

El Mobile World Congress (MWC) té en aquesta edició dos objectius: incrementar la participació de les dones i oferir un festival per a joves. És una bona notícia i ens congratulem per això. A més ens ofereix l’oportunitat d’explicar per què és rellevant que aquests dos grups de població participin d’aquest esdeveniment tan important per a la ciutat de Barcelona.

Women4Tech és la part del congrés destinada a abordar els temes relacionats amb la dona i la tecnologia. El seu objectiu: analitzar i reduir el desequilibri que existeix entre homes i dones en el sector del mòbil. La seva proposta passa per oferir una sèrie de conferències que permetin promoure i impulsar la diversitat de gènere.

Aquesta novetat del 2017 és un pas endavant per a la indústria del mòbil. Però encara queda molta feina per fer. Si repassem el programa principal de l’MWC observem que, d’entre els 40 ponents estrella del congrés, només quatre són dones. En altres sessions temàtiques el percentatge femení s’incrementa, però continua existint un gran desequilibri. Aconseguir la paritat en la representació dels dos gèneres ha de ser un propòsit de tots els participants: professionals, empreses, institucions i governs. 

Recordem alguns fets rellevants: les dones són grans usuàries de mòbil i de xarxes socials, aporten perspectives més integradores, i promouen l’equilibri entre vida professional i personal. I a més la majoria de les decisions de compra a les llars depèn d’elles. Sense comptar amb les dones, la indústria del mòbil no aconseguirà el seu desenvolupament complet.

El Festival YOMO és el lloc on la ciència i la tecnologia s’uneixen al telèfon mòbil. Es tracta d’una oferta ludicoeducativa destinada als joves d’entre 10 i 16 anys. L’objectiu és inspirar-los a conèixer millor les carreres professionals vinculades amb la ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques, que es coneixen sota les sigles angleses de STEAM. 

Si els joves i els mòbils semblen viure en una simbiosi contínua, aconseguir que aquest aparell es converteixi en part activa del despertar científic dels nostres joves és una via a potenciar. Pot ser un camí molt més atractiu per formar futurs professionals d’aquests àmbits, assegurar un futur brillant a nivell individual i garantir el futur col·lectiu.

Nous perfils

Notícies relacionades

La tecnologia mòbil obre noves oportunitats de desenvolupament professional i necessita nous perfils tècnics. Si YOMO entusiasma els joves i amplia la seva visió del mòbil més enllà de l’aparell i els condueix fins al coneixement de tot l’ecosistema de la indústria del mòbil serà una bona aportació.

En definitiva, comptar amb la participació tant de dones com de joves brinda l’oportunitat a la indústria de la telefonia mòbil de liderar no només l’àmbit tecnològic, sinó també d’ampliar la seva contribució social.