Ni a Ranieri se li obre el paracaigudes

 

2
Es llegeix en minuts
jdomenech37345914 britain soccer football   millwall v leicester city   fa cup170219181334

jdomenech37345914 britain soccer football millwall v leicester city fa cup170219181334 / Tony O Brien

Claudio Ranieri haurà de reformular una de les seves sentències més sornegueres. «Ser entrenador a Itàlia és com el paracaigudista que no sap si el paracaigudes se li obrirà».

  

 Tampoc a Anglaterra, a la Premier League, hi ha les garanties de feina duradora. Per molt agradable que hagi sigut el salt anterior, el tècnic més prestigiós pot quedar fet pols en qualsevol moment. 

  

 La destitució del simpàtic tècnic italià ha generat perplexitat i també repudi en l’aficionat anglès. Ningú més autoritzat en aquest sentit que Gary Lineker, el més cèlebre dels seguidors del Leicester. «Imperdonable», ha afirmat.

    

No hi ha memòria en el futbol, clama la majoria indignada. La mateixa veritat irrefutable que es va sentir aquí després dels xiulets a Luis Enrique.

    

El futbol britànic mantenia encara la reputació de cultivar la paciència. Arsène Wenger, 20 anys a l’Arsenal, en donava testimoni. Però ara s’ha de convenir que els rics propietaris que han comprat la majoria de clubs de la Premier es presenten amb un sac de lliures i un altre sac ple de presses exasperants.

    

Els tailandesos que governen el Leicester són avui pastura de crítiques. Potser ningú com ells exemplifica l’Alzheimer profund del nou propietari. Els esperen mals dies a la lletja ciutat del centre d’Anglaterra. Ingrats és el més suau que ja senten. 

  

 Es dona la paradoxa que l’anterior campió de la Premier, just abans que Ranieri, va ser Mourinho amb el Chelsea. No va passar del mes de desembre la temporada següent. Almenys Ranieri ha aguantat fins al febrer. No és estrany que l’entrenador portuguès fos dels més ràpids a l’hora de saludar i solidaritzar-se amb l’italià.

  

 Tant Mourinho com Ranieri van sucumbir davant les maniobres entre bastidors dels futbolistes. Les estrelles del Chelsea van acabar fastiguejades del portuguès, es va informar llavors. Ara sembla que ha passat una cosa similar amb l’italià. 

    

El vestuari s’havia distanciat de Ranieri, segons els diaris anglesos. Massa canvis tàctics; alineacions que els resultaven incomprensibles; tibantor creixent. L’equip està a només un punt de la zona de descens i el conte de fades del Leicester s’ha convertit en un drama de traïcions. 

Notícies relacionades

    

Cap dels jugadors emergents ha rendit al nivell que se’ls pressuposava pels seus salaris millorats. Però el primer perdedor ha sigut el tècnic. Han guanyat els jugadors. Com sempre. Un altre paracaigudista que ha saltat al buit. El seu cadàver jeu escampat. El substituirà un tal Craig Shakespeare. Però el de Ranieri no ha sigut un final poètic.