tu i jo som tres

Fidel Castro s'ha jubilat a Tenerife

1
Es llegeix en minuts

Fidel Castro (Antonio Meseguer), als Carnavals de Santa Cruz de Tenerife, retransmesos per La 2 de TVE. / RTVE

Ide sobte, els presentadors de la Gala del Carnaval de Santa Cruz de Tenerife (La 2), Roko i Jadel, van advertir sorpresos que... ¡Fidel Castro estava entre el públic! ¡Ah! El van cridar de seguida a l'escenari. I vam passar una estona molt divertida. Va ser un just homenatge a aquest extraordinari tenerifenc, Antonio Meseguer, que fa 40 anys que recrea Fidel Castro, amb les seves botes, els seus puros, el seu uniforme de color verd olivera, i el seu crit «¡Carnavaleros, hasta la victoria siempre!». La seva semblança amb el desaparegut líder cubà és sorprenent. Com dues gotes d'aigua.

Recordo que l'any 2006 un boig furiós li va clavar tres punyalades creient que era l'autèntic Fidel. Per fortuna Meseguer es va recuperar i va seguir, any rere any, delectant tothom amb el seu comandant bis. Ara, damunt l'escenari, va comunicar una notícia: ha decidit que aquesta edició sigui l'última. Desaparegut FidelMeseguer es jubila. No tornarà a clonar el cubà. Una pèrdua, sens dubte. El públic li va dedicar una emotiva ovació. Hauria sigut oportú que la gala li hagués rendit un últim tribut col·locant a la megafonia aquella famosa guaracha de Carlos PueblaY en eso llegó Fidel, en particular, la tornada: «Se acabó la diversión / llegó el comandante y mandó a parar». Per ser La 2, estimable cadena d'audiències molt reduïdes, va tenir un bon seguiment aquesta retransmissió del Carnaval tenerifenc: un 4,5%.

Notícies relacionades

ANA OBREGÓN LLIGA.- La que no es jubila és Ana Obregón. Ara acaben de contractar-la a Mediaset perquè faci unes postures a First dates (Cuatro).Li tenien preparat un pollastre culte i refinat, viatjat i poliglot, perquè interpretessin la comèdia, el teatret, de lligar. «Escolta'm, Frank», li deia ella, «digue'm alguna cosa en rus». I Frank li va contestar: «Paruski». I Ana va exclamar llavors, emocionadíssima: «¡Ai! ¡Parrusqui a València és el chichi. ¡Ah! Ana té una cosa molt bona: per poc que li diguis de seguida té una alegria.

LA PEDROCHE PUNXA.- Segueixen les males audiències del Tú sí que sí (La Sexta). Està comprovat que la salut d'aquest espai depèn exclusivament del fons d'armari de Cristina Pedroche. Aquesta setmana els serveis de guarda-roba l'han fet sortir tapada fins al coll, i amb maneguets. És natural que l'audiència, decebuda, hagi sigut mínima. ¡Torni a les transparències de seguida! ¡Ànim, Cristina!