Ignorants

En una època en què la informació flueix como mai, l'atracció per la mentida és poderosa

1
Es llegeix en minuts
mbenach37336019 president donald trump tours the boeing south carolina facil170217201821

mbenach37336019 president donald trump tours the boeing south carolina facil170217201821 / Susan Walsh

Donald Trump s’inventa un atemptat a Suècia que no ha passat i Eduardo Inda assegura que a Catalunya hi ha un «nivell de violència que no s’ha viscut ni al País Basc dels anys durs». Per sort, Inda no sembla que vulgui fer carrera política, s’acontenta a ser un menyspreable intoxicador a qui no importa jugar amb les morts ni el dolor aliè per man-

tenir quota de pantalla. Addicte a les seves excrescències i al tuf que provoquen, el seu últim exabrupte el confirma com un vividor que s’alimenta de la seva carència d’escrúpols.

Notícies relacionades

    

Trump i Inda. ¿Hi ha alguna similitud més entre els dos personatges? Probablement no, però sí que n’hi ha en nosaltres. En els ciutadans que voten un home amb greus problemes mentals (així ho diagnostiquen 35 psiquiatres nord-americans), un personatge que menteix constantment i que apuntala la seva superioritat en la humiliació dels altres, i els espectadors que aplaudeixen un ésser vil que ha fet de l’insult i les mentides una forma de vida. En una època en què la informació flueix com mai, l’atracció per la mentida és poderosa. Potser és l’efecte rebot dels enganys dels poderosos, potser és que ja no creiem a ningú i, posats a escoltar, escollim el més entretingut. O pot ser que tot sigui més pervers i que hàgim cregut que la veritat no és un valor, sinó, simplement, un producte que elegim segons els nostres propis interessos. Un pas més cap a l’alienació de la ignorància voluntària.