Maradona, la mà del diable

1
Es llegeix en minuts

No fa tants anys, els mitjans de comunicació informaven de la violència masclista en l'apartat de successos i amb l'etiqueta de 'crims passionals'. Va fer falta una nova consciència de la gravetat del problema, estimulada per les associacions de dones, perquè es produís una reacció. Els mitjans donen un altre tractament a aquest càncer social. De tota manera, en algunes redaccions es debat com fer un pas més, veient que les xifres de víctimes no decreixen.

Una via és la de no donar treva als maltractadors, sigui quin sigui el seu estatus o la seva fama. I aquí encara queda molt per fer. Pensem, per exemple, en l'últim escàndol protagonitzat per Diego Armando Maradona a Madrid. La seva nòvia va trucar a la recepció de l'hotel on la parella s'allotjava per demanar auxili perquè, segons va dir, l'exfutbolista li estava pegant. Al cap de poca estona es va presentar la policia. Tots dos es van negar a passar un reconeixement físic i la dona, Rocío Oliva, va dir que no presentaria cap denúncia. L'assumpte va quedar que hi havia hagut una forta discussió entre la parella. Cas tancat.  

DISPUTA DE PARELLA

Notícies relacionades

Però després de l'episodi cal preguntar-se si és normal que, en el curs d'una disputa entre una parella, la dona avisi la recepció de l'hotel que està sent agredida. ¿Va ser una exageració en un moment d'escalfament? Aquesta sembla que és la hipòtesi guanyadora. Però n'hi ha una altra, segurament més versemblant tenint en compte els antecedents del jugador. I és que hi va haver una agressió insuportable per a la dona i, després, una retractació d'ella davant els agents de policia.

El cas és que l'estrella de la pilota va sortir de l'hotel poques hores després, amb el prestigi intacte, per dirigir-se a un dinar dels representants del Nàpols, club del qual l'argentí és ambaixador, i del Reial Madrid, poc abans del partit entre els dos equips al Bernabéu. La conclusió és que la presumpta agressió va quedar en un "xou mediàtic", en paraules de l'exjugador, o en "una altra de Maradona", que ja se sap que viu acompanyat per l'escàndol. ¡Pobret!