1
Es llegeix en minuts
jcarmengol37093156 tennis   australian open   melbourne park  melbourne  austra170129173814

jcarmengol37093156 tennis australian open melbourne park melbourne austra170129173814 / THOMAS PETER

Esperàvem una final 10, de titans, de llegenda, perquè s’enfrontaven els dos millors en els seus respectius estils. S’enfrontaven virtuositat contra entrega, elegància contra força, facilitat contra sacrifici. El tennis en estat pur contra l’empenta. El més virtuós contra el tennista que encarna totes les virtuts que se li atribueixen generalment a l’esport.

A l’hora de la veritat, vam veure un partit una mica estrany, difícil d’explicar, menys èpic del que estàvem acostumats a veure quan s’enfronten aquests dos gegants del tennis, aquests dos números 1 (perquè tots dos ho continuen sent). Van ser, en realitat, dos partits. El primer va englobar els quatre primers sets, amb alternatives molt clares; el segon, la mànega definitiva, en què, després d’avançar-se Nadal amb un 3-1, jo crec que va acusar el cansament acumulat durant les dues setmanes i el fet d’haver tingut un dia menys de descans després de la seva maratoniana semifinal contra Dimitrov. Només aquest cansament acumulat pot explicar la baixada, tant física com mental, del tennista mallorquí en la fase decisiva del partit.

L'ESTRATÈGIA DE FEDERER

Notícies relacionades

Federer no li venia gens de gust pilotejar. Volia que els punts duressin poc i, amb el seu servei, ho va aconseguir sovint. Però amb el servei de Nadal, aquest va aconseguir diversos jocs en blanc, i la mateixa estratègia del suís, que el va afavorir en alguns casos, el va perjudicar en altres i li va costar el peatge de perdre dos sets i abocar el partit al cinquè. Al voler retallar les jugades, va incórrer en més errors dels habituals i això va redundar en un partit menys vistós que altres de jugats pels mateixos protagonistes, dos dels més grans, sens dubte.

Federer es va emportar el seu 18è gran i va demostrar als que el volien enterrar abans d’hora que ha sabut equilibrar el seu físic amb la longevitat tennística. Nadal, per la seva banda, es queda de moment amb 14 títols de Grand Slam, però va mostrar un nivell molt pròxim al que ha tingut durant tants anys. Amb el servei millorat, li falta molt poquet, tan sols afinar una mica amb la dreta, per tornar a ser el número 1 aquest mateix 2017.