Aigües musicals

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp11020228 barcelona 24 07 2009 barrios las fuentes de montjuic  fuente170121172838

zentauroepp11020228 barcelona 24 07 2009 barrios las fuentes de montjuic fuente170121172838 / ELISENDA PONS

Perales i  la seva banda traspuaven alegria, la guinda va ser la celebració en directe dels 72 anys del mestre  

Article 520. Aquesta setmana hi ha hagut de tot: fred, pluja, neu i molt de vent. M’entusiasma quan vas per un carrer i algú et recorda que allà hi fa tant vent perquè a sota hi passa una riera. Sempre em sembla preciosa aquesta saviesa de conèixer què hi ha sota els nostres peus.

És per això que em va encantar quan l’altre dia em van explicar una anècdota sobre el Liceu que desconeixia. Es tracta que sota la Rambla també hi flueix una riera i es filtren un munt de litres d’aigua que diàriament són extrets i bombats fins a les fonts de Montjuïc.

I el més curiós va ser que fa uns anys… Val més que us ho expliqui després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc: La luz entre los océanos. Hi ha pel·lícules que desprenen força amb una sola frase. Aquí la sentència sobre el perdó o l’odi és del tot inspiradora.

Segon lloc: Daniil Trifonov  (Auditori). Em va entusiasmar la passió i el dolor que va impregnar cada tema, no tinc cap dubte que ningú surt igual d’un concert d’aquest talentós pianista.

Primera posició. José Luis Perales (Palau de la Música). Extraordinària la felicitat que va desprendre durant tot el concert. Perales i la seva banda traspuaven felicitat i la guinda va ser la celebració en directe dels 72 anys del mestre.  

Notícies relacionades

I el més curiós és que fa uns anys quan un nen de 8 anys va anar de visita al coliseu líric de la Rambla, li van explicar aquesta mateixa història i va afirmar amb un somriure: «És clar, per això les aigües de les fonts màgiques de Montjuïc ballen tan bé al ritme de la música, perquè neixen a les tripes del Teatre del Liceu».

Quan em van explicar aquesta anècdota em va semblar molt potent la teoria d’aquell nen sobre l’aigua canalitzada amb suplements musicals. I és que la lucidesa d’un nen sempre supera la d’un adult, i com deia Matisse: «En aquesta vida sempre hem de posseir la imaginació d’un nen i la força d’un adult per tirar endavant aquests somnis imaginats». ¡Bon diumenge! 

Temes:

Liceu