¿Contra els hotels?

No es tracta d'estar contra els hotels. Es tracta d'ordenar el gran flux turístic que rep Barcelona

1
Es llegeix en minuts
 

  / ÁLVARO MONGE

La notícia del canvi de destí de la Torre Agbar, passant d'hotel a edifici d'oficines, ha generat una certa confusió. Hi ha qui considera que això és degut exclusivament a l'animadversió que des de l'equip de govern de Barcelona En Comú es té en relació amb el turisme. Confonent preocupació pels efectes que l'èxit turístic està generant en molts aspectes de la vida de la ciutat amb una posició genèrica contra un sector econòmic que és i seguirà sent importantíssim per a Barcelona. Tant com a sector generador d'ocupació com a mostra de la bona imatge de la ciutat a nivell internacional.

Notícies relacionades

No es tracta d'estar en contra dels hotels. Això seria absurd i mostraria una visió reactiva i poc estratègica sobre el futur de la ciutat. Del que es tracta és d'ordenar i gestionar adequadament el gran flux turístic que rep la ciutat, aconseguint així compatibilitzar llocs de treball, generació d'ingressos per als diversos sectors que es beneficien de la popularitat internacional de la ciutat, i evitar tant com sigui possible els efectes indesitjats que això genera. És a dir, augment de preus de les vivendes de lloguer, compres especulatives de solars i edificis, precarització abusiva dels llocs de treball vinculats al sector, ocupació abusiva d'espai públic, parctematització de zones d'ús turístic intensiu.

El Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (PEUAT), que està en discussió a l'Ajuntament i que després de l'aprovació d'avui en Comissió, amb el suport no només de Barcelona en Comú i del PSC, sinó també d'ERC i l'abstenció de la CUP, s'haurà d'aprovar en un Ple, mira de convertir-se en un instrument perquè aquesta ordenació del negoci turístic no es converteixi en un càncer per a la ciutat. Barcelona no té el perill de ser una ciutat provinciana com diuen alguns si gosa regular el turisme. El que passaria, si no s'aborda intel·ligentment el tema, és que acabaríem tots abominant d'una ciutat que estimem i que ja no la sentiríem nostra.