Facebook i els menors transsexuals

Des del meu compte de Facebook puc veure vídeos de nenes 'perreando', però se censura un campanya per conscienciar sobre la transsexualitat infantils per uns nus naïfs

1
Es llegeix en minuts
icoy35344771 mark zuckerberg  founder and chief executive officer of face160901185113

icoy35344771 mark zuckerberg founder and chief executive officer of face160901185113 / Bloomberg

Chrysallis Euskal Herria, una associació de famílies de menors transsexuals, llança una campanya en què es poden veure quatre nens despullats. Les imatges eren molt senzilles, desexualitzades. Chrysallis esperava conscienciar sobre la transsexualitat infantil i normalitzar la situació d’aquests nens, ja que d’aquesta comprensió en depèn la seva «qualitat de vida i felicitat».

    Però com que en la campanya es mostren nus integrals (bé que en un dibuix tan naïf que té poc a veure amb un nu real), Facebook, en compliment de la seva política d’imatges, la censura. Llavors Chrysallis s’autocensura i llança un altre anunci en què oculten els «òrgans reproductors» dels menors. (És a dir, s’amaga un dibuixet que s’assembla tant a un òrgan reproductor com jo a Cristina Pedroche).

     No obstant, des del meu compte de Facebook puc veure vídeos de nenes perreando. O sigui, movent el cul imitant un coit –notin que finament que m’expreso– a ritme de reggaeton amb subtileses d’aquesta categoria: «Quiero darte por detrás y por delante», «En mi cama yo la meto y la agarro y la someto», « Pá pasar el rato, mueve ese culo pá meterte el aparato», «Si sigues con esa actitud voy a violarte» (Sé els noms dels artistes de qui he extret aquestes perles, em nego a citar-los per no donar-los publicitat).

Notícies relacionades

Hi ha moltes raons per les quals algú pot semblar una noia i sentir-se noi, i viceversa. Entre altres, que sigui intersexual. És a dir, que la seva disposició genètica no concordi amb la seva dotació gonàdica (O sigui, que tingui vulva o penis però cromosòmicament sigui home o dona). Ja vaig escriure un article sobre aquesta qüestió. No tots naixem clarament home o dona. 

    Però, sobretot, ¿fa mal a algú que el que nosaltres veiem com a nen o nena decideixi que vol que el vegem d’una altra manera? ¿Fa mal a algú que Facebook permeti que es viralitzin vídeos amb les lletres que he citat anteriorment? A la meva filla sense anar més lluny, a tota una generació de dones. I Facebook, ¿a qui decideix censurar? Treguin vostès les seves pròpies conclusions.