Petit observatori

Soc un peixos molt poc exemplar

L'horòscop m'aconsella cautela sobre els diners pel risc d'una pèrdua important

1
Es llegeix en minuts
esala5150644 cuaderno del domingo ilustracion de caba170111181745

esala5150644 cuaderno del domingo ilustracion de caba170111181745 / CABA

Ja fa molts anys que vaig fer una escala a París, camí dels països d’Orient. El periodista Oliveras, si no m’equivoco, va fer una gestió amb una parella parisenca d’aquest ofici perquè jo pogués passar la nit a casa d’uns amics seus.  Jo sempre he estat partidari dels hotels, encara que siguin modestos, però va assegurar-me que estaven contents de fer-me aquest favor.

La parella va anar a dormir aviat, perquè ell havia de sortir l’endemà a primera hora per fer uns reportatges sobre alguns conflictes llunyans. Van insistir amablement que, ja que jo era a París, anés a fer una volta per la ciutat. Així ho vaig fer, i al cap d’un parell d’hores tornava a casa seva. Aleshores em vaig trobar en una situació curiosa. Per arribar al meu llit, que no era un llit sinó un sofà, vaig haver de saltar per entre els peus de la parella, que dormia, orientant-me a les fosques. Encara veig aquell sofà en el qual em vaig estar, d’esquena a la llum que entrava des del carrer. 

Notícies relacionades

Això m’ha vingut a la memòria perquè ara he vist tota una pàgina de diari dedicada als pronòstics basats en els signes del Zodíac. Perquè l’amiga parisenca era una experta en aquesta matèria i va interpretar les meves característiques com a peixos. Després em va regalar un llibre sobre els signes. 

Ara he recordat aquell sopar de París quan m’he aturat a llegir a la premsa tota una pàgina de pronòstics. Resulta que «Neptú continua avançant lentament per Peixos i aguditzarà la meva inspiració, però envoltant-la, potser, d’experiències molt complicades». Home, no, a aquestes altures no estic per complicacions. El que necessito és calma. «La meva projecció professional tendeix a un gir radical». Penso que això dels girs radicals és més propi dels joves que dels vells com jo. M’avisen que tingui cautela en els diners, hi ha risc d’una pèrdua important i inesperada. Al mateix temps, tinc una gran oportunitat econòmica. Si això és així, no sé que faig dedicant tant de temps a pensar quin tema he de trobar per escriure l’article de demà.