Al contraatac

No era tan difícil

És just que Cospedal faci seu l'informe del Consell d'Estat i es comprometi a investigar bé la contractació del Iak-42

2
Es llegeix en minuts
undefined36826623 madrid 10 01 2017  pol tica   el presidente de la asociac n 170110121526

undefined36826623 madrid 10 01 2017 pol tica el presidente de la asociac n 170110121526 / AGUSTIN CATALAN

Cospedal ha tractat bé els familiars dels morts en el Iak-42. És la notícia a aquestes altures, tants anys després de l'accident. Les víctimes s'han vist afectades durant molt temps per comportaments i declaracions polítiques que no contenien ni un sol gram de sensibilitat.

El que va fer Trillo ja se sabia i, malgrat això, a mi encara em segueix sorprenent el rancor amb què tracta les persones que, quan ell era ministre de Defensa, van rebre el cadàver equivocat, taüts que contenien tres peus... No sé com pot tenir nassos per queixar-se perquè un dia el van increpar o per suggerir que el que volen són indemnitzacions o per justificar els indults als militars responsables d'aquell nyap al·legant que «el perdó és bo». El que va fer Trillo és lamentable, però no és un cas aïllat.

Notícies relacionades

Durant anys –de fet, fins fa dos dies– hem hagut d'escoltar els seus companys de partit dir que això ja estava tancat. El ministre de Justícia ha declarat en les últimes hores que ningú ha de demanar perdó als familiars dels 62 militars morts. Catalá, representant del Govern que va indultar, i per tant va perdonar, els condemnats per manipular les identificacions dels cadàvers, ha sigut incapaç de tractar humilment les víctimes. Quina vergonya. També el ministre de l'Interior ha dit que no cal extralimitar-se en la recerca de responsables de l'accident aeri, com volent minimitzar el dictamen del Consell d'Estat. I què dir de la relliscada del vicesecretari del PP, Martínez-Maíllo, que es preguntava amb sarcasme on volem que enviïn Trillo. «¿L'enviem a Perejil?», afegia. Doncs, home, el Govern va haver de buscar al seu dia un terme mitjà entre l'illot i l'Ambaixada d'Espanya al Regne Unit. Perquè mentre les famílies no trobaven suport en el PP, l'exministre disfrutava d'un retir daurat a Londres.

Fer-ho bé o fer-ho malament

Les víctimes, en les declaracions prèvies a la reunió amb Cospedal, no parlaven d'ella amb rancor. Subratllaven sempre que eren conscients que no ostentava cap càrrec en el moment de la tragèdia. La dignitat i el seny d'aquestes paraules contrasten poderosament amb el comportament gregari que han tingut en general els membres del PP, intentant protegir Trillo. M'alegro d'haver escoltat per fi que les famílies se senten «alleujades». És just que Cospedal faci seu l'informe del Consell d'Estat i es comprometi a investigar bé la contractació de l'avió. La ministra tenia dues possibilitats: fer-ho bé o fer-ho malament. Sembla que ha triat la primera. I ho ha fet per a desgràcia dels seus enemics al PP, que es fregaven les mans. I ho feien pensant en tot, menys en les famílies del Iak-42.