TRADICIONS FAMILIARS

¡Fes un petonet a l'àvia!

Els petons i les abraçades a qui se'ls mereixi. I si el nen no vol besar l'àvia de torn no veig per què se l'hi ha d'obligar

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp36481688 mti109 budapest  hungr a   01 12 2016   jouloupukki  el pap 161202132435

zentauroepp36481688 mti109 budapest hungr a 01 12 2016 jouloupukki el pap 161202132435 / ZOLTAN MATHE

Aquestes festes, gastronòmicament parlant, estan sent terrorífiques. Programes com 'Masterchef' han fet molt de mal. La gent s’anima a cuinar plats immenjables, et conviden a casa seva o te’ls porten a la teva, obligant-te així a menjar-te’ls, i a sobre els has d’aplaudir. ¡Prou! Proposo dir a la gent que cuina malament que ho deixi estar i es dediqui a fastiguejar amb una altra cosa. Igual que el tema vegà, macrobiòtic o vegetarià. Se’ns està escapant de les mans. Conec persones amb una mala llet tan important, que em vénen ganes d’obligar-los a menjar-se un filet amb patates per veure si així els passa.

  

 De debò, m’agrada molt el menjar sa, però no podem viure només de tofu, algues i seitan. I si ho vols fer… ¡endavant! Però no m’obliguis a mi, ni els teus fills a fer-ho. He vist nens a l’escola amb la seva cantimplora d’aigua, el seu tàper friqui d’arròs integral i molt tristos perquè no han provat una llaminadura en tota la seva vida. De debò, el teu fill no només és teu, no ets l’únic encarregat d’educar-lo. Hi ha els amics, l’escola, la família, tothom que li dirà coses i no sempre pensarà el mateix que els seus pares. Deixem-lo que pensi i esculli.

ELS NENS  I PARE NOEL

Notícies relacionades

És com això de posar-li arracades, batejar-lo o obligar-lo a besar les àvies o els oncles. Fa poc, va sortir una campanya viral on es demanava que s’acabés amb la tradició de fer seure els nens a la falda del Pare Noel. Es tracta de CAPS Hauraki, una associació de Nova Zelanda que lluita per la prevenció de l’abús sexual infantil. La seva campanya a Facebook ha sigut molt comentada. Pot semblar exagerat, però hi estic totalment a favor.

Els petons i les abraçades a qui se’ls mereixi. I si el nen no vol besar l’àvia de torn no veig per què se l’hi ha d’obligar. Les estadístiques diuen que el 90% dels nens que pateixen abusos sexuals coneixen els seus agressors. Si a sobre els eduquem fent-los creure que no besar és de mala educació, posem els nens en perill. Totalment a favor d’aquesta campanya. Jo odiava besar les meves ties quan era petita i ara les adoro. Feliç 2017.