PDECat, picar pedra o... picar pedra

Pascal i el seu equip interpreten que els dolents auguris electorals els obliguen a actuar

1
Es llegeix en minuts

El sondeig publicat aquest cap de setmana per EL PERIÓDICO i que vaticina un ascens d’ERC només comparable a l’ocàs de l’antiga Convergència s’ha llegit al Partit Demòcrata com una prova que els tocs d’atenció que Marta Pascal i el seu equip fa temps que estan donant estan més que justificats.

La cúpula del partit va analitzar aquest dilluns el baròmetre i, malgrat que alguns veterans eren partidaris de treure-li transcendència, Pascal i els seus afins van subratllar que s’ha d’interpretar les dades demoscòpiques com una tendència que els ha de preocupar i, sobretot, ocupar. Segons aquesta enquesta, el PDECat quedaria relegat al cinquè lloc i s’hauria de conformar a tenir entre 15 i 17 diputats. El missatge del tàndem Pascal-Bonvehí als seus es resumeix ràpid: s’ha de picar pedra. I això, traduït al funcionament d’un partit, implica treballar, passejar-se per les agrupacions (per petites que siguin i allunyades que estiguin) i teixir complicitats amb la militància. Vaja, el que tan bé feia Felip Puig i que després d’ell ja no va fer ningú més (malgrat que Oriol Pujol quan va ser elevat a número dos va semblar que hi estava disposat). 

Notícies relacionades

Que el partit es trobi en plena negociació d’un expedient de regulació, tancant seus per estalviar, i amb les ferides del congrés fundacional encara sense cicatritzar, són factors que no ajuden a fer que tots els quadros remin en la mateixa direcció. 

Un dels que s’hi ha aplicat és Artur Mas, que a diferència d’altres il·lustres, molts d’ells diputats, ha entès que perquè les noves sigles reneixin de les cendres convergents no queda més remei que arremangar-se. Per obligació, perquè té més temps que d’altres o simplement perquè algú ha de fer-ho, el cert és que l’expresident no para (cosa que no vol dir exactament que Mas estigui content amb el seu paper d’ex). Malgrat que el Loctite Puigdemont ajuda a encaixar peces, les lluites d’egos i les lleialtats mal enteses minven cada vegada més el partit. Llevat que tots es posin a picar pedra ja.