tu i jo som tres

Única investidura: les Campos

1
Es llegeix en minuts

Tu i jo som tres. Per Ferran Monegal. / periodico

No hi donin més voltes: aquí l'única investidura que s'ha produït, l'única que ha sigut possible, ha sigut la de les Campos. Mare i filla, María Teresa i Terelu, han sigut entronitzades, ratificades i elevades a presidentes del 'show business' televisiu amb un 'docureality' sobre elles mateixes que ha obtingut una més que suficient afluència de vots. Elles, encantades amb l'operació, i la cadena Tele 5 s'ha posat a destapar ampolles de xampú, perquè aquesta investidura els ha salvat el mes d'agost. Al·leluia.

Hi ha qui s'ha esquinçat molt les vestidures retraient a les Campos aquesta impúdica ostentació de riquesa i exhibició de desbordant abundància i luxe, amb la fastuosa mansió de 12 habitacions i 15 banys inclosa. Però això és no entendre la bombolla en què estan posades. Des de 1996, any en què la senyora Campos va deixar TVE i va saltar a Tele 5 amb un contracte de 500 milions de pessetes, la seva condició existencial va canviar: de l'ofici periodístic va passar a artista del xou televisiu.

Notícies relacionades

¡Ah! És un altre món. És un terreny opulent en què la professió es basa en el negoci. Els únics criteris que compten són el contracte fabulós i l'audiència que obtens. I aquest és el terreny ideal de T-5, que en aquest 'business' amb les Campos ha mobilitzat tota la cadena ('Sálvame', 'Deluxe', 'Hable con ellas'...) per donar-los cobertura i, a la vegada, nodrir-se en el seu habitual estil de programació amb tema únic. És possible que altres criatures siguin obsequiades pròximament amb un contracte extra similar. Vés a saber, potser Jorge Javier VázquezKiko MatamorosMila Ximénez, o fins i tot Risto Mejide, que de moment anirà al 'Got talent'. Són contractes de negoci molt bons. Et forren. Només t'hi has de prestar i entregar-los vida i vísceres, sense escrúpols ni manies, perquè les muntin, o desmuntin, al seu gust en un vídeo.

DESTAPADORS DE CORRUPCIONS

 Aquest agost també han passat altres coses molt boniques. Al TN vespre (TV-3) han elaborat virtuosos microreportatges dedicats a glossar els valents herois que han destapat els grans casos de corrupció. Han seleccionat José Luis Peñas, que va destapar el 'cas Gürtel'; Montserrat Gasull ('cas Torredembarra'); Maite Carol ('cas Pretòria'); Antonio Diéguez ('cas Nóos'); i Clara Tirado i Mireia Mollà ('cas Cooperació' de València). De Victoria Álvarez, que va destapar el 'cas de la Pujol's family', ni piu. És natural: ella, i el cas que va destapar, per a TV-3 no existeixen.