Dues mirades

1
Es llegeix en minuts

Aprimera hora del matí, la plaça de l'Ajuntament de Girona semblava un plató. Vistos els antecedents, més d'un es va pensar que hi arribaria Jon Snow o un d'aquells gegants peluts, o la insidiosa Cersei o la venjativa Arya Stark. Només hi faltava aquella mena d'horripilant porta de gel de cartró pedra que va presidir l'entrada al consistori quan es va estrenar Joc de trons. Però no. La Guàrdia Civil, que no és precisament l'exèrcit de la batalla dels Bastards, amb una mica de verd i quatre metralletes hauria fet el fet.

Notícies relacionades

A primera hora, càmeres i periodistes volien deixar constància de l'arribada de les tropes. Però resulta que del part de la muntanya en va néixer un ratolí ridícul. Per dir-ho d'una altra manera: els guàrdies civils (una parella, com és natural) van entrar a l'ajuntament sense ser vistos. No anaven d'uniforme sinó d'un paisà que podria ser el de dos executius d'una entitat financera o dos venedors de sistemes de reg. Van entrar, van recollir un llapis USB amb una informació que ja era a les xarxes i van sortir, sense que ningú encertés a veure que aquells dos executius o aquells dos venedors eren, en realitat, membres dels cossos de seguretat de l'Estat en missió d'alt risc.

Una cosa són les detencions i la corrupció i una altra és l'espectacle. Els que van avisar la premsa -¿per què ho saben abans els mitjans?- podien haver tingut el detall de pensar en una mica de coreografia.