A Ester Quintana

1
Es llegeix en minuts

Gerardo Ariza, un dels impulsors de la campanya #JusticiaJuanAndrés en defensa de Juan Andrés Benítez, el comerciant de l'Eixample de Barcelona que va morir després d'una violenta detenció policial, escriu una carta oberta a Ester Quintana després de conèixer la sentència que absol els dos mossos acusats de deixar-la bòrnia. Ariza i Quintana han coincidit durant els dos últims anys en el laberint de la justícia.

"Estimada Ester Quintana: nosaltres hem fet les coses ben fetes. Sempre des del respecte, des del diàleg, no som violents, ni hem donat mostres de ser uns mal educats.

Hem lluitat amb les eines possibles, des de la legalitat, a través de les vies judicials i des del carrer, envoltats de companys que s’han convertit en el motor anímic per continuar defensant allò que crèiem que era possible, fer justícia per dos evidents casos claríssims de violència policial.

Hem arribat a aquest moment junts, i amb un resultat bastant curiós. Per un costat, amb Juan Andrés no es reconeix cap error als Mossos d’Esquadra administrativament, pel teu sí, i el tapen amb diners. Penalment, a Juan Andrés se li aconsegueixen uns mínims sense judici, a tu se’t dóna l’oportunitat de fer-los arribar a un judici perquè quedin absolts.

Haurem de fer junts una reflexió, ja que les nostres decisions avui dia seran al capdavall l’esperança per a moltes altres persones, a les quals hem de transmetre que malgrat tot val la pena lluitar, intentar-ho, i no sucumbir davant la falta de justícia real, o d’irresponsabilitat política.

Per un altre costat, aquesta, la política, ha de ser a partir d’avui una eina que es posi al servei d’aquells que sí que volem de veritat construir un lloc nou on viure, on prevalgui el respecte als drets humans i l’alegria de conviure, també dels més desafavorits, dels oblidats, dels pobres... i de tota persona, sigui com sigui...

Tinc ràbia avui, sí, però mai deixaré que ningú tingui la possibilitat de trobar-me desenvolupant-la com a violència, de manera hostil, o allunyat d’allò que estimem: l’ésser humà i el planeta que habitem, ni com a mostra de no saber estar a l’altura de qui vol veure’s reflectit en la nostra lluita contra la impunitat.

Notícies relacionades

Digues, avui amb mi i més que mai, SÍ A LA VIDA:

¡No hi ha revolució sense amor!"