Al contraatac

Escòcia, sexe i política

2
Es llegeix en minuts
fcasals31108519 first minister nicola sturgeon waves after giving 160220194511

fcasals31108519 first minister nicola sturgeon waves after giving 160220194511 / LESLEY MARTIN

Serena Cowdy és una periodista d’una revista londinenca que es va embolicar amb dos diputats casats de l’SNP, el partit independentista escocès. Va ser durant la campanya del referèndum. Tots dos, Stewart Hosie (53 anys) i Agnus MacNeil (45), s’han separat de les seves respectives esposes. Un d’ells és el número dos de l’SNP i la seva dona és ministra en el Govern escocès acabat d’elegir i molt amiga de Nicola Sturgeon, la primera ministra. Supernivell de telesèrie, vaja.

    Els dos polítics havien de ser els responsables d’una nova campanya durant aquest estiu per reanimar el sentiment independentista. Com és fàcil d’imaginar-se, el tema és carn de safareig per a la premsa, que ja revisa les despeses i les factures dels hotels dels dos aventurers sentimentals durant el procés del referèndum.

    Val a dir que la periodista no amaga intencions ni en la forma de vestir ni en la seva bellesa. Té, a més, un cert sentit de l’humor, perquè ha manifestat que s’ha sentit atreta pels dos polítics independentistes, perquè li feien pensar en Braveheart. La premsa diu que ni les mares dels dos polítics s’atrevirien a fer aquesta comparació amb Mel Gibson vestint faldilla. La periodista també ha dit que els dos polítics encorbatats li van semblar «atractius mujahidins» o revolucionaris romàntics. Vaja, conyeta sense fronteres.

    Els exagerats diuen que Westminster és un planter de dones joves, solteres universitàries i sense compromís que sol·liciten entrevistes, o passegen breus faldilles i currículum, suscitant passions desfermades per part dels respectables pares de la pàtria. Els exagerats diuen que és un autèntic barril de pólvora en un lloc de passadissos interminables, sales buides, oblidades habitacions secundàries i racons i amagatalls inesperats. Un invent del diable, segons les patidores i legítimes esposes.

La temptació lúbrica

Notícies relacionades

Per la seva banda, la previnguda dona del ministre de Justícia del Govern de Londres ja ha dit que si la periodista de 36 anys vol entrevistar el seu marit hi haurà d’haver testimonis en tot moment.

    Vaja, que Londres ha enviat a Escòcia el virus de la divisió hormonal. ¿I si no és casualitat?... ¿I si Madrid en pren nota i ens envia un irresistible contingent de belles i bells rondaires del periodisme amb interessants acreditacions anatòmiques per desgastar el procés? Pensem que la tensió que estan vivint els nostres polítics sobiranistes els converteix en carn de canó davant la temptació lúbrica per no dir luciferina. M’imagino el Cesid tornant als mètodes de la guerra freda, el xantatge i el factor humà. ¿Quants cedirien i perdrien parella, el piset i el tortellet? ¿Algun es convertiria en quintacolumnista de Fernández Díaz?