1
Es llegeix en minuts

Doncs sí, van arribant els efectes d’imprimir dòlars i euros per a tots, cosa que ja es va fer amb els iens fa dècades, per arribar fins on no pocs analistes seriosos, que n’hi ha, van advertir que els seus efectes eren només a curt termini si la crisi d’una determinada economia local requeria estímuls addicionals per treure-la de la seva recessió.

    La recepta era i és possible, tret que s’apliqui sense conèixer que el cos del malalt hagi mutat i sigui resistent a injeccions que antigament van ser salvífiques. Ja no li fan efecte. 

    No cal exagerar. Les borses anticipen els canvis, però s’equivoquen tant com els governs, l’FMI, l’OCDE, la Unió Europea i tutti quanti quan s’anticipen al que passarà, amb la falsa determinació  que els seus càlculs són científics.

Notícies relacionades

    El més greu, davant els moviments baixistes d’ahir, és que la tendència baixista estigui provocada pels especuladors de sempre, assistits pels ordinadors més sofisticats de l’univers, i només per obtenir uns dòlars diaris de benefici.

    Això és el que espanta, més que veure gent que emigra o no pot menjar. Perquè són els especuladors del futur els que ahir feien caure les borses.