La clau

CDC, comença la refundació

1
Es llegeix en minuts

Males cares a la reunió de CDC després de les municipals. Llarga tanda d'intervencions dels alcaldes i càrrecs del partit. El president Mas va haver de prendre moltes notes. Crítiques directes a la campanya. No tan sols de Barcelona. Els candidats transmeten la sensació que aquesta vegada han funcionat millor les cares que la marca. Es queixen de falta de sensibilitat social, de falta de dones a primera línia i de falta de contundència contra la corrupció. En l'ambient, de fons, la convenció que prepara el partit al juliol. Mas en pren nota i acaba acceptant els motius dels que posen en dubte el 27-S sense anomenar-lo. Però arriba a la conclusió que el remei seria pitjor que la malaltia. Alguns miren Convergència i veuen el que els agradaria veure. Ni una crítica a l'opció sobiranista de Mas i de la direcció. Poca atenció al soroll d'Unió. La clau de la revolta d'aquest dilluns s'ha de trobar en l'anomenada refundació del partit, ajornada fins després de les eleccions generals. Els que demanen posposar el 27-S pensen en aquesta clau, a forçar un congrés higiènic abans de jugar-se la presidència de la Generalitat. I per això els canons van anar dirigits contra el director de campanya, Lluís Corominas, un dels últims links amb la família Pujol. I els alcaldes amb bons resultats demanen pas a crits.

Analitzar

Notícies relacionades

Una de les principals fonts d'errors de l'estratègia política parteix d'equivocar-se en l'anàlisi. Trias va subestimar Colau i es va quedar 18.000 vots darrere d'ella. Els tafurs de l'Espanya única corren a sumar Barcelona en Comú al bloc constitucionalista amb la mateixa imprudència que els consellers àulics afegeixen la CUP i Unió al precipitat full de ruta pactat per Mas i Junqueras. La realitat sempre és tossuda, i quan els suflés no baixen és millor acceptar-ne la consistència en lloc de negar-ne l'existència, fins i tot per a aquells que pretenen eradicar-los.

Les primeres maniobres de la nova etapa tenen a veure amb les aliances imminents. CDC vol allunyar ERC de qualsevol pacte amb la nova esquerra i el PSC no vol que la governabilitat s'enverini amb el procés. Primer dia.