La clau

La mà que bressola la llei de l'avortament

1
Es llegeix en minuts

El Govern es disposa a retocar la reforma de la llei de l'avortament, a través d'una esmena del PP, per desposseir les dones del dret a decidir sobre el seu propi cos. «L'avortament no és un dret», va proclamar ahir el ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, encarregat de civilitzar la retrògada norma que per la seva impopularitat va haver d'enterrar Mariano Rajoy, abocant així a la renúncia Alberto Ruiz Gallardón. Si el president va frustrar la reforma legal per temor al seu impacte electoral, ¿a què ve ara aquesta nova rectificació? La resposta és a la mà que bressola el llit de la doctrina ultracatòlica en el si del PP.

Defenestrat Gallardón i la seva llei, una dotzena dels 300 diputats i senadors del PP van enviar una carta a Rajoy per anunciar-li que rebutjaran la llei si es limita a restituir l'exigència del permís patern perquè les menors puguin interrompre l'embaràs. Des d'aleshores, Govern i partit negocien el text amb aquests parlamentaris, ben connectats amb la Conferència Episcopal, per preservar la unitat interna i la disciplina de vot.

El fantasma de Fuerza Nueva

Els activistes més conspicus d'aquest lobby pro vida són el senador Ángel Pintado i el diputat José Eugenio Azpiroz. El primer presideix la plataforma Acció Mundial de Parlamentaris i Governants per la Vida i la Família, de la qual el segon és secretari general. A manera de jurament, els fundadors d'Acció Mundial es van comprometre a «rebutjar tot projecte de llei que accepti o suposi qualsevol tipus de pràctica abortiva, eugenèsica, eutanàsica, d'acarnissament terapèutic, mutilant, clonitzant o que manipuli la vida humana».

Notícies relacionades

Com a firmants d'aquesta «acta fundacional» només hi figuren tres espanyols: els citats Pintado i Azpiroz, amb Rafael López-Diéguez. secretari general d'Alternativa Espanyola (AES), un partit residual que acampa, en principi, a la dreta del PP. En la Transició, López-Díeguez va militar a Fuerza Nueva a les ordres del seu sogre, l'ultra Blas Piñar, que va ser fins a la seva mort president d'honor d'AES.

La mà que bressola el llit és la mà que governa el futur de la llei de l'avortament. Valga'ns Déu.