IDEES

Turisme o treball

1
Es llegeix en minuts

Article 391. És fascinant la quantitat de fotos que es deuen fer cada dia al món. Cada vegada que veig que algú fa 20 o 30 fotos a un monument, penso que què se'n farà de les descartades... ¿Seran esborrades del mòbil o s'hi estaran durant anys...?

Fa molt temps fer una fotografia era gairebé un instant entre la concentració i l'absolut desig d'encertar. Tenies 12, 24 o 36 instantànies en cada rodet. Equivocar-te al disparar era bastant greu. Per això, quan l'altre dia vaig ensopegar amb un home viatjant a l'AVE, em va fascinar la seva teoria sobre tot això... L'home, que rondava els 87, em va dir... Bé, gairebé que us ho explico després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc: Nit de tango (Festival Grec). Increïble el quartet de músics que ens va portar a sentir-nos en pau amb nosaltres mateixos. Una nit a ritme d'aquella Argentina que sempre lluita.

Segon lloc: El protector. Sento una absoluta fascinació pel Sylvester Stallone guionista. Sempre fa uns productes que destil·len aquell encant dels anys 80. Entreté i et transporta a una bona època.

Primera posició: Coppélia (Festival Castell de Peralada). Tamara Rojo fascina en un espectacle que et fa preguntar-te el camí i el destí de la teva pròpia ànima. Absolutament en consonància amb el bell paratge que l'envolta.

I l'home que anava amb l'AVE mirava una noia que durant tot el trajecte es dedicava a observar les fotos que tenia al seu mòbil i a decidir quines esborrar. Les dues hores i trenta minuts les va passar seleccionant les elegides a la pantalla...

Notícies relacionades

I l'home em va dir...: «Ara la gent es passa el dia fent centenars de fotos quan viatja per turisme i esborrant-les quan viatgen per feina... El dia que mirin amb els ulls els quedarà gravat per sempre...».

No va afegir res més, va continuar mirant per la finestra la resta del viatge i no tinc cap dubte que aquell savi la va encertar amb el que està passant últimament... ¡Feliç diumenge!