Dues mirades

La llibertat en qüestió

1
Es llegeix en minuts

Daniel,Ismael iJaviersegueixen en presó preventiva des del dia de la vaga general. Avui ja fa 19 dies que estan tancats. Cap d'ells va participar en els disturbis de la tarda. Però, a diferència dels detinguts durant aquelles hores de violència, ells són els únics que queden a la presó.

La jutge, erigint-se en una mena d'oracle de Delfos, els reté per evitar la seva possible participació en futures jornades que ella preveu conflictives, com el Dia del Treball i la cimera bancària europea.

De la mateixa manera que, sense raons legals, el temor a un esclat està desposseint aquests tres joves del seu dret a la llibertat provisional, també ha empès els polítics a una carrera de declaracions més centrades a evitar la conjectura d'uns carrers en peu de guerra que a promoure la pau social.

Així, el conseller Felip Puigs'ha enrocat en la seva acèrrima defensa de l'actuació -no sempre exemplar- dels Mossos i el ministreJorge Fernández Díazamenaça d'endurir el Codi Penal i fa trontollar els drets civils al qüestionar la resistència passiva. De passada, les veus discordants de l'esquerra pateixen la seva persecució particular al ser acusades de complicitat amb la violència. Sens dubte, aquesta ha de ser estroncada, però el seu combat no pot servir d'excusa per retallar la llibertat i els drets democràtics.

Notícies relacionades

Tampoc els deDaniel, Ismaeli

Javier.