El torn

Preparats porta prefix

1
Es llegeix en minuts

L'Iñigoés galerista, té 33 anys, sap quatre idiomes. Durant més d'un lustre ens va posar al dia sobre pop surrealista al Born. La galeria va tancar. Després d'una idea d'obrir a Madrid que no va anar més enllà, se n'ha anat a París. LaJoanaés ballarina i es dedicava a això tan bonic que es diu gestió cultural; els seus ingressos han baixat dràsticament i actua en un creuer, cobrant en negre. El físicRodrigo, de 26, canvia la UPC per Berlín. ElPereacaba d'estrenar els 30, toca el contrabaix i s'ha mudat a Estocolm. LaMariaha estat tècnica per a l'Administració, cap de premsa, cap de comunicació, cap de projectes, tècnica de formació, directora de tallers d'ocupació; ara viu a São Paulo.

No els preguntin què estan fent allà, perquè el problema és quan et preguntes què cony hi pintes aquí. Malgrat tot, són afortunats. Han dedicat els últims estalvis a provar sort i a anar a l'aventura, sense perspectives clares, fugint de la inactivitat i el pessimisme. Això no treu que acabin, com tants altres, a casa dels pares.

Notícies relacionades

L'Óscarés autònom i va crear la seva pròpia productora teatral; va treballar en dos muntatges premiats. Ha tornat a Castelló. ElToniés arquitecte, ha tornat a Mallorca, on li paguen la meitat del que cobrava quan era mileurista. El bloc Els Nous Pobres, creat perÈric Lluent iSanti Pérez,recull el testimoni d'aquests joves conscients que allò de «sobradament pre-parats» era un prefix. Preparats per a tot menys per estar parats. Són inquiets.

Segons l'última enquesta divulgada pel Centre d'Investigacions Sociològiques, el 59,1% dels espanyols no es mudarien per una feina. Sí que ho fan si els en falta. Potser en aquest exili temporal no trobaran res, però no es donen per perduts. Salutacions des de Buenos Aires.