La informació a internet

'Entre tots': els lectors cobren més protagonisme en el diari

1
Es llegeix en minuts

La universalització d'internet i l'eclosió de les xarxes socials ha revolucionat la manera en què es distribueix i es consumeix la informació. I, al mateix temps, la crisi

--econòmica, política, de valors...-- ha aguditzat un malestar ciutadà larvat durant anys, posant de passada en qüestió els mecanismes de representació democràtica. Conscient de tot plegat, EL PERIÓDICO DE CATALUNYA ha assumit el desafiament d'aprofundir la seva relació amb els lectors, i convertir-los, no en destinataris, sinó en protagonistes de la informació.

La iniciativaEntre tots, que va començar el juny passat centrada en la reforma electoral, ha permès a centenars de lectors aportar les seves propostes per millorar la democràcia, i també contrastar-les amb representants polítics i politòlegs de prestigi. Ara aquesta aposta estratègica d'EL PERIÓDICO cristal·litza en la web amb una sèrie de debats monogràfics entre lectors, especialistes i candidats a les eleccions del 20-N. Però això és només el principi

Després de la campanya, l'espai virtualEntre tots serà el punt de trobada diari entre EL PERIÓDICO i els seus lectors. Cada dia, la nova secció d'Opinió i Participació avançarà als subscriptors algun dels assumptes en què estigui treballant la Redacció, i els convidarà a fer les seves aportacions i a debatre-les amb experts en la matèria. Aquests debats, que es desenvoluparan en temps real a la web, ajudaran els periodistes a afinar l'enfocament de les seves notícies. Una selecció de les experiències i les reflexions dels lectors es publicaran en l'edició impresa del diari i a l'e-Periódico.

Notícies relacionades

Gràcies aEntre tots, els subscriptors també tindran a la seva disposició un espai on promoure els seus propis debats --que el diari organitzarà i moderarà a la web-- i plantejar a la Redacció assumptes informatius que siguin del seu interès.

D'aquesta manera, EL PERIÓDICO pretén compartir amb els lectors la confecció de la seva oferta informativa i la selecció de les seves grans apostes editorials. Tot això amb la voluntat de reforçar la qualitat i el rigor del diari. Això sí, entre tots.