Informe anual de l'Agència de Salut Pública

L'opinió dels experts

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

ORIOL ALSINA

GERENT DE L'OENAGÉ AMICS DE LA GENT GRAN

"S'ha d'acabar amb la soledat"

"El fet de viure cada cop més seria una excel.lent notícia si no fos perquè amaga una altra realitat, la de molts vells en condicions de vida molt preocupants. Això segueix sent un problema invisible. Ens hem de bolcar per estar al seu costat i acabar d'una vegada amb la seva soledat".

JORDI ROGLÀ

DIRECTOR DE CÀRITAS DE BARCELONA

"Es necessita atenció integral"

"L'envelliment planteja nous reptes i és necessària una xarxa de serveis socials, àgil, que ofereixi atenció integral, no només en l'àmbit físic i funcional, sinó també en el de la dependència social. S'han de dignificar d'una vegada les pensions que estan per sota del llindar de la pobresa".

JAUME PADRÓS

UNITAT DE VALORACIÓ GERIÀTRICA DE MUTUAM

"El repte és ajudar-los"

"La fragilitat derivada d'una situació de dependència, l'aïllament i la soledat no desitjada són els principals problemes als quals s'enfronten les persones grans, més que l'economia o la seguretat, com ells mateixos reconeixen. El repte ha de ser ajudar-los".

ANTONI BULBENA

CAP DE PSIQUIATRIA DE L'HOSPITAL DEL MAR

Notícies relacionades

"No han d'estar sols"

"És necessària una xarxa social de comunicació per evitar que augmenti l'aïllament de les persones grans i pal.liar així possibles problemes de salut mental. No haurien d'estar sols. Una depressió es pot agreujar per situacions quotidianes, com el fet de no tenir calefacció o ascensor".