PLA URBANÍSTIC AL DISTRICTE DE LES CORTS

Els veïns del Camp Nou fa 7 mesos que no saben res de la reforma

La crisi de la construcció i el mal moment del club amenacen el projecte

2
Es llegeix en minuts
ALBERT OLLÉS
BARCELONA

Corren mals temps per iniciar grans projectes urbanístics. I més encara si inclouen la construcció d'un miler de vivendes, la xifra mínima que necessita el Barça --prèvia requalificació municipal dels terrenys del Miniestadi-- per finançar l'espectacular reforma del Camp Nou ideada per Norman Foster, amb un cost inicial de 250 milions d'euros. Potser per això, i perquè asseguren que fa set mesos que no saben res del projecte, els veïns de les Corts comencen a estar una mica espantats.

Una inquietud que ha anat en augment els últims dies per la situació d'inestabilitat que viu el club barcelonista, que d'aquí a poc haurà d'afrontar una moció de censura al seu president, Joan Laporta. Per tot això, la plataforma que agrupa les associacions veïnals afectades pel projecte (Sant Ramon, Avinguda de Xile, Les Corts, Camp Nou i Racó de les Corts) va decidir fer pública ahir la seva preocupació.

COMISSIÓ DE SEGUIMENT

Segons va explicar a l'agència Efe el portaveu de la coordinadora, Joan Puente, no es reuneixen amb el Barça i l'ajuntament per parlar de la reforma des del 22 de novembre de l'any passat, quan es va constituir la comissió de seguiment del pla, formada per les parts implicades. Puente va dir que l'ajuntament, al qual ha sol.licitat diverses vegades la reunió, està del seu costat, però és el club el que no respon. "La directiva del Barça ens està donant allargs", va assegurar el dirigent veïnal, que va insistir en la seva oposició que es requalifiquin els terrenys del Miniestadi, d'equipaments a residencials.

L'ajuntament no es va pronunciar ahir, malgrat que l'alcalde va avançar el setembre de l'any passat que el 2008 s'obriria el debat polític i ciutadà per consensuar la reordenació urbanística de la zona. "El 2008 treballarem en paral.lel en la definició de la reforma del Camp Nou", va dir fa vuit mesos Hereu. Aquest calendari fixava el 2009 per a l'inici de les obres.

DENÚNCIA DE CIU

Notícies relacionades

El grup de CiU en el consistori barceloní va aprofitar la demanda veïnal per furgar ahir en la ferida i "exigir" a l'alcalde que convoqui la comissió de seguiment. La regidora convergent Francina Vila va denunciar la "falta de transparència" de l'equip de govern en projectes importants per a la ciutat. "Exigim que es garanteixin els mecanismes d'informació i participació dels veïns", va dir.

Vila i la plataforma veïnal van coincidir a reclamar que s'elabori el promès pla de mobilitat de l'entorn del Camp Nou, del tot imprescindible per poder afrontar l'ampliació de l'estadi.