Sentència judicial

El Museu de Lleida entrega a Aragó el quadro de la Immaculada de Sixena

La peça està a la llista de 44 béns que s'havien d'entregar a Aragó, però no es va trobar en el seu moment

El Museu de Lleida ha entregat al Govern d’Aragó el quadro ’La Immaculada’ originari del monestir de Sixena. / ACN VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

El Museu de Lleida ha entregat aquest dimarts, 23 de gener, al Govern d'Aragó el quadro de la Immaculada originari del monestir de Sixena (Osca), que el centre no va tornar al desembre, amb la resta de 43 béns que sí que van tornar al cenobi, perquè estava extraviat.

Aquest dimarts cap a les 9.45 hores, la furgoneta que transporta la peça ha abandonat el museu, on havia arribat cap a les 9.00, segons ha constatat Europa Press.

Aquesta peça està dins de la llista de 44 béns que s'havien d'entregar a Aragó l'11 de desembre, per sentència judicial, però en aquell moment no es va trobar, i per tant el Museu de Lleida va oferir una altra peça com a compensació.

Notícies relacionades

Després de ser localitzada, el Ministeri de Cultura va donar instruccions a la Generalitat catalana per entregar-la, a instàncies del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 1 d'Osca, que la setmana passada ho va requerir al ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, com a màxim responsable.

Aquest dilluns, la Conselleria de Cultura va enviar una carta a la consellera aragonesa del ram en què indicava que els preparatius per procedir al trasllat estaven a punt, després de coordinar-se amb Queroche, l'empresa designada pel Govern d'Aragó per a l'entrega.