RESUM DE L'ANY CULTURAL

Les millors sèries nacionals del 2017

zentauroepp40559234 teletodo  television  serie  la zona  eduard fernandez y alv171224181659

zentauroepp40559234 teletodo television serie la zona eduard fernandez y alv171224181659 / EMILIO PEREDA

1
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet / Txerra Cirbian

5. 'Estoy vivo'. TVE-1

Ha sigut la sorpresa de l’últim trimestre, tot i que la trama no feia presagiar res de bo: un poli que, per obra i gràcia d’una mena de directiu celestial, es reencarna en el cos d’un altre agent. Però, al final, la combinació  de drama, amors, comèdia i policíac, amb unes gotetes de ciència-ficció, té prou gràcia i és disfrutable. Molt bé el seu elenc, amb Javier Gutiérrez, novament, i Alejo Sauras al capdavant.


4. 'Nit i dia' (Temporada 2). TV-3

Si la primera entrega d’aquest fosc thriller, dirigit per Manuel Huerga i Oriol Paulo i amb Clara Segura al capdavant del repartiment, va foragitar dubtes sobre la seva originalitat (amb un assassí d’àvies com a eix), la segona temporada ha entrat a sac en la corrupció política i econòmica catalana d’una forma abans impensable a TV-3. El millor: un Josep Maria Pou com a dolent, amant dels llibres, a l’altura  dels millors papers d’Orson Welles.


3. 'Sé quién eres'. Tele 5

Un guió molt ben treballat per un equip encapçalat per Pau Freixas va donar lloc a aquesta sèrie, alabada per paladars crítics acostumats al pagament. En ella, la incògnita sobre què hi havia de veritat o de mentida en el seu amnèsic protagonista i en la desaparició de la seva neboda donava pas a un cruel i despietat retrat de l’ambigüitat moral dels seus personatges, encapçalats per Francesc Garrido i Blanca Portillo.


2. 'Vergüenza'. Movistar+

Notícies relacionades

La primera comèdia creada per Movistar+ constitueix un mirall cruel en què veiem reflectit tot allò que no volem saber de nosaltres mateixos: un catàleg de comportaments vergonyós, prejudicis, pedanteria i baixesa moral que és impossible fullejar sense sentir una incomoditat estranyament gratificant. Tot un èxit que s’assenta en les portentoses interpretacions de Javier Gutiérrez i Malena Alterio.  


1. 'La zona'. Movistar+

Els germans Sánchez Cabezudo ja poden presumir d’haver fet història en la ficció televisiva espanyola amb aquest thriller tens i pacient d’impecable factura visual i (sobretot) sonora que confia en el poder del que explica i en la capacitat de l’espectador per enganxar-se a la trama sense necessitat de crosses de taula camilla. Els sempre solvents Eduard Fernández (foto) i Alexandra Jiménez encapçalen un extens repartiment en què brilla l’imponent Luis Zahera.