PRESTIGI

Barcelona, en el número 8 d'un rànquing de les "millors ciutats" del món

L'índex de la consultora dels EUA Resonance situa la capital catalana tres llocs per sobre de Madrid, i com a "ciutat europea gairebé ideal"

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona ocupa el vuitè lloc en el rànquing de «les millors ciutats del món» elaborat per la consultora nord-americana Resonance, que valora la marca global de les urbs de més d’un milió d’habitants tenint en compte 23 indicadors, tant les magnituds estadístiques com les opinions dels habitants i els visitants. La classificació d’aquest any del World’s Best Cities Report està encapçalada per Londres, i Barcelona se situa en el quart lloc a les urbs europees, superada només per Londres, París i Moscou. 

La relació de les millors ciutats del món, doncs, queda així: 

1. Londres

2. Nova York

3. París

4. Moscou

5. Tòquio

6. Singapur

7. Dubai

8. Barcelona

9. San Francisco

10. Chicago

En aquesta classificació de l’«èxit de les ciutats» elaborada per aquesta empresa especialitzada en «estratègies de marca local, turisme i desenvolupament econòmic» tenint en compte «els factors clau que perfilen la identitat competitiva d’una ciutat, el benestar de la comunitat i la futura prosperitat», a Londres la segueixen, per ordre, Nova York, París, Moscou,  Tòquio, Singapur, Dubai, Barcelona, San Francisco, Chicago i Madrid. 

Notícies relacionades

El conflicte territorial a Catalunya no ha influït en el resultat: de fet, en la descripció dels mèrits de la ciutat s’inclouen els disturbis de l’1 d’octubre.  «Hi ha la sorprenent, i sovint surrealista, arquitectura. La colorida pulsió dels barris amb un batec alternatiu de moda i sofisticació. Milles i milles de platges i parcs icònics en simbiosi amb un clima idíl·lic durant tot l’any, que facilita sopar a la fresca i els acollidors cafès».

«GAIREBÉ IDEAL»

Aquesta és la introducció de la valoració de la Barcelona, qualificada com «una ciutat europea gairebé ideal». «Ancorada en la seva història i carregant amb orgull la seva identitat cultural, la capital de Cata-lunya és una regió autònoma [sic] d’Espanya amb una història d’intents de secessió –l’octubre del 2017 va intentar marxar amb el resultat d’una violència policial que va aparèixer a les pantalles de tot el món– i que va al seu propi ritme. No li sorprengui escoltar els locals parlant en català», prossegueix la descripció de la ciutat, que recull també el rebuig dels veïns per fenòmens turístics com l’alça dels preus i l’acaparament d’immobles per a inversors per al mercat del lloguer Airbnb. 

Temes:

Urbanisme