Méndez de Vigo autoritza ara que el Museu de Lleida demani la devolució de les 43 obres de Sixena

Aragó acusa el ministre de ser "còmplice" de l'espoli de la Generalitat

El Museu de Lleida localitza la pintura de Sixena que havia extraviat

zentauroepp40614155 madrid 20 10 2017 politica el portavoz del gobierno  mendez 171020133238

zentauroepp40614155 madrid 20 10 2017 politica el portavoz del gobierno mendez 171020133238 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Natàlia Farré
Natàlia Farré

Periodista

Especialista en art, patrimoni, arquitectura, urbanisme i Barcelona en tota la seva complexitat

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, ha permès la interposició d'un segon recurs de reposició contra l'ordre judicial d'entrega de les 43 obres que ja són a Sixena. El text, datat aquest dijous i firmat pel lletrat de la Generalitat de Catalunya -que després de l'aplicació de l'article 155 controla el Govern central-, reclama la "devolució" de les peces al Museu de Lleida "per haver sortit sense haver-se respectat el procediment legalment establert", segons avança El Heraldo de Aragón.

La consellera de Cultura del Govern d'Aragó, Mayte Pérez, ha acusat el ministre del ram de ser "còmplice" de l'espoli que la Generalitat catalana fa temps que exerceix sobre la comunitat i de "doblegar-se" als interessos partidistes del PP i de trair Aragó. Pérez, en declaracions als mitjans als passadissos de les Corts, ha assenyalat que el Govern d'Aragó ha passat per diferents fases des que el ministre va prendre la responsabilitat de la conselleria de Cultura de la Generalitat en aplicació de l'article 155, des de la "sorpresa, el cabreig i la indignació".

Notícies relacionades

I ha criticat que des del dia 1 de desembre, Méndez de Vigo no s'hagi comunicat ni amb ella ni amb el president d'Aragó, Javier Lambán, cosa que ha qualificat de "deslleialtat i menyspreu" cap a la comunitat. 

D'altra banda, el Museu de Lleida ha localitzat la pintura de la Immaculada, procedent de Sixena, que s'havia d'haver entregat el dia 11 a una comitiva judicial amb 43 obres més del monestir per ordre d'un jutjat d'Osca, i que no va poder ser localitzada llavors. Segons ha informat el museu lleidatà en un comunicat, avui mateix s'ha fet arribar un escrit comunicant la troballa al jutjat de primera instància d'Osca.